Tres dies de tancament de familiars en la seu d’APROSDECO per a denunciar els impagaments del Consell

Els familiars del Centre Ocupacional ‘La Xara’ que atén a persones amb discapacitat intel·lectual i que forma part de la xarxa de serveis especialitzats de la Generalitat, es tancaran des de hui fins dissabte en la seu de l’APROSDECO per a protestar pels impagaments, de vora 15 milions d’euros, que la Conselleria de Benestar Social deu al sector.
Dijous, divendres i dissabte els familiars de les 56 persones que acudixen al Centre Ocupacional ‘La Xara’, amb cobertura comarcal, a més del personal laboral, es tancaran a la seu d’APROSDECO, que és l’associació de pares de persones amb discapacitat intel·lectual que gestiona el Centre Ocupacional, per a protestar pels impagaments del Consell a este sector, que ronda 15 milions d’euros. Esta convocatòria de tancament és autonòmica.

Explicava Pep Trotonda, un dels pares que es tancarà durant estos tres dies per a denunciar els impagaments del Consell, que els treballadors del Centres Ocupacionals per a persones amb discapacitat intel·lectual fa mesos que no cobren. I és que la Generalitat no els paga des del mes de desembre de 2011.

Els Centres Ocupacionals com el de La Xara, per a persones amb discapacitat intel·lectual formen part de la xarxa de serveis especialitzats de la Comunitat Valenciana, sent titular del centre la Conselleria de Benestar Social. No obstant això, la majoria de centres estan gestionats per empreses especialitzades o per les associacions com APROSDECO, que està formada pels pares dels usuaris, una gestió que es realitza a través d’un contracte de gestió integral.

El centre ocupacional ‘La Xara’ està situat en els límits del Parc Natural del Montgó, en una parcel·la de 14.640 m2 amb una superfície total construïda de 861,14 m2. Disposa de cinc tallers, quatre magatzems, una sala de reunions, quatre despatxos, un gimnàs, una sala d’usos múltiples, quatre lavabos vestuaris, cuina, menjador i habitació de calderes. Té una plantilla de 10 persones d’atenció directa i 4 persones de serveis i atén a 56 persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb estos tres dies de tancament dels familiars i personal laboral dels centres ocupacionals de tota la Comunitat Valenciana es demana al Consell:

“- El pagament immediat a tots els centres i serveis del sector de la Discapacitat per part de totes les Conselleries que ens deuen, Benestar Social, Sanitat, Educació, Ocupació…

– Un pla extraordinari per part de la Generalitat Valenciana per a finançar a les entitats, que amb qualitat, transparència, austeritat i exigència científica presten i desenvolupen una funció social.

– El compliment dels compromisos adquirits per la Generalitat, així com les lleis i ordres que li competixen.”

Així mateix les diferents associacions afectades advertixen al Consell que “No podem rebaixar els actuals estàndards de qualitat en la prestació de serveis, traduïts en ràtios de personal i mòduls econòmics, perquè del contrari no seria possible cobrir les necessitats de les persones a qui atenem, produint-se no sols una falta d’avanç, sinó un dolorós retrocés, reflex de la greu injustícia que suposaria no garantir estos suports”.
585 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!