Tres comerços de Pego excel•lents

Flors Mandràgora, Minimenuts i Òptica Pego han estat els tres comerços de Pego que han resistit totes les proves i requeriments de documentació necessaris per a poder aconseguir el Certificat de Comerç Excel•lent que entrega la Conselleria de Comerç, Indústria i Innovació a través de la Fundació Valenciana de la Qualitat.
Diversos comerços de Pego van ser els que es van decidir intentar aconseguir el Certificat de Comerç Excel•lent. D’aquestos només tres han aconseguit vèncer els farragosos requeriments documentals i les exigents proves, aconseguint el seu objectiu, la certificació com a Comerç Excel•lent.

Aquesta distinció era entregada divendres per la vesprada a la Casa de Cultura de Pego per la Regidora de Comerç, Pepa Sendra i el gerent de la consultora Siggo Qualigest, Seve Signes, que ha estat l’empresa encarregada d’assessorar els tres comerços en tot el procés que ha durat el procés de verificació, al voltant de tres/quatre mesos.

L’ADL de Creama Pego, Alícia Carbonell, posava en situació al públic i feia públics els tres establiments del municipi que han obtingut aquest certificat, Flors Mandràgora, Minimenuts i Òptica Pego, a partir d’una ajuda de 600 euros per comerç, de la Conselleria de Comerç, Indústria i Innovació a través de la Fundació Valenciana de la Qualitat.

El gerent de la Consultora Siggo Qualigest, Seve Signes, manifestava que “per la nostra empresa ha estat un plaer estar treballant colze amb colze amb els comerços de Pego”, destacant que “aquest any han estat tres els que s’han atrevit a treballar per a aconseguir esta certificació de qualitat que els acredita d’alguna manera com a que hi ha una diferenciació de la resta de comerços, perquè tenen unes característiques especials”. I és que entre d’altres coses es valora dels comerços excel•lent la cortesia, la credibilitat, la capacitat de resposta, l’accessibilitat, la percepció que transmeten, la imatge que donen o la competència professional. Explicava Signes que els tres comerços Excel•lents de Pego han hagut de passar una auditoria duta a terme per un client misteriós, és a dir, una persona que es fa passar per client però que realment el que està fent és avaluar l’establiment, el tracte que tenen amb el client, l’atenció que se li dóna, els serveis que se li ofereixen, la distribució de l’espai interior i exterior i d’altres qüestions que se li indiquen i en les que s’ha de fixar, obtenint “una puntuació molt alta”.

Qualificava com a “pioners” als tres comerços de Pego que han obtingut eixa certificació d’Excel•lència. Tres comerços regentats per dones, curiosament. Destacava el gerent de Siggo Qualigest que “per a nosaltres que Pego vaja fent camí en aquest tipus d’ajudes de part de la Conselleria de Comerç i com el reconeixement de Comerç Excel•lent, és molt important, ja que ajuda a què el comerç de Pego tinga un nivell i vaja diferenciant-se de negocis que van atacant-nos per molts costats a les xicotetes empreses”.

La Regidora de Comerç de l’Ajuntament de Pego, Pepa Sendra, agraïa a Flors Mandràgora, MiniMenuts i Òptica Pego “l’haver-se animat, per ser els primers i els més valents”, ja que considerava Sendra que “a partir de vosaltres hi haurà més gent, ja que els comerços de Pego estan superpreparats per a poder obtenir esta qualificació perquè des de l’Associació de Comerciants esteu demostrat a cada pas que sou un comerç dinàmic, que esteu obert a tot, a fer cada vegada més esforç per tenir un establiment que es distingisca de la resta de comerços de per ahí i estic convençuda de què, com a mínim, tots els comerços de dins de l’Associació estan capacitats per a poder obtindre-la”. Animava Pepa Sendra als comerços que han tingut la certificació a no “abandonar-vos perquè es renova cada tres anys”. Alhora també desitjava el que Pego obte, “evidentment a crear una marca de Comerç Excel•lent, no sols comerç per comerç, sinó en el comerç de Pego”.

Victòria Pastor, com a presidenta de l’Associació de Comerciants manifestava estar “molt contenta que el poble de Pego estiga animant-se a obtindre este tipus de certificats perquè ens hem de distingir de la resta de pobles que tenim al voltant i això vol dir que els comerciants estem animats a fer coses. Estem lluitant pel nostre poble, volem que estiga ahí, volem donar-nos a conèixer i nosaltres volem mantindre’ns en companyia de tot el que hi ha”.
993 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!