‘7 dies’, l’informatiu de la XEMV, premi al millor programa de comunicació local d’Espanya

Un guardó atorgat en els Premis de Comunicació Local de la Diputació Barcelona 2011 que es disputava amb quatre programes més d’Emissores Municipals de Galícia, d’Onda Andalusia i Ràdio Ordes. El guardó té una dotació econòmica de sis mil euros. Pilar Moreno, la directora del ‘7 Dies’, el programa ha estat guardonat per “la qualitat de la informació de proximitat […] un programa que tot i la nostra realitat […], té treballant setmanalment a tots els coordinadors de les emissores, als seus redactors per a fer possible, per a informar, amb diferents accents […] sobre la realitat que s’hi viu a cada poble que conforma la XEMV”.
El programa informatiu de cap de setmana, ‘7 Dies’, que produeix Aldaia Ràdio per al conjunt d’emissores municipals valencianes (XEMV) va guanyar, el passat divendres, 18 de març de 2011, el Premi al millor programa d’àmbit estatal atorgat en el transcurs dels Premis de Comunicació Local, al Parc Audiovisual de Terrassa, atorgat per la Diputació de Barcelona. Un guardó que té una dotació econòmica de sis mil euros.

L’esdeveniment commemorava els 30 anys d’aquests guardons i hi van assistir més de 500 persones. Aquesta Festa de la Comunicació Local va estar presidida pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro. Del president de la Diputació de Barcelona destaquem unes paraules en relació a la radiodifusió local, que expressava “el paper fonamental dels mitjans de comunicació local com a instruments que han servit per a enfortir aquesta democràcia local, que han servit i esteu servint, no tan sols per a donar veu als ajuntaments […], sinó per a donar veu als ciutadans i les ciutadanes de cadascun dels pobles”.

En la primera fase, el ‘7 Dies’ era un dels finalistes del Premi de la Diputació de Barcelona al millor programa de ràdio d’una emissora municipal d’Espanya, que lluitava pel guardó amb ‘Miravientos’ Redifusión d’Emissores Municipals de Galícia; ‘A redor de nos’ Redifusión Emissores Municipals de Galícia; ‘Desde Fuera del Armario’, d’Onda Andalucia i ‘I son do Xafaris’ de Ràdio Ordes. Finalment el premi, “per la seua qualitat d’un producte informatiu local”, per a ‘7 Dies’ produït per Aldaia Ràdio per a tota la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, en el que participa cada setmana Ràdio Pego informant sobre el que ha estat notícia al nostre poble i aportant la visió pegolina del tema de la setmana.

Abans de saber el resultat del Premi de la Diputació de Barcelona al millor programa de ràdio d’una emissora municipal d’Espanya, la coordinadora d’Aldaia Ràdio exposava la situació actual de la radiodifusió municipal al País València alhora que explicava la confusa situació de la XEMV. Destacava Pilar Moreno que “L’objectiu és el de sempre, fer-nos visibles, tenir més força, per a València, pot ser el problema haja estat una deixadesa administrativa que ens arbitra i l’aïllament provincial que tenen les tres províncies”. I la pregunta estrella que feia en veu alta i que es fa fora i dins de la XEMV és “per què no som capaços a València de tirar endavant un projecte com la XEMV?”. El fet és que la XEMV està encara en fase de consolidació, buscant la fórmula idònia per a poder aglutinar, jurídicament tots els ajuntaments amb ràdios municipals que volen formar part del projecte. Acutalment, a banda de compartir programes, el projecte més compromés de la XEMV és el ‘7 Dies’ en el que participen més d’una emissora.

D’altra banda, a través de l’exemple d’Aldaia Ràdio, Pilar Moreno va explicar quina és la situació de les llicències radiofòniques de participació municipal, una situació que té, a pràcticament totes les ràdios municipals, en llicències provisionals tot i la seua consolidació en el dial de l’FM al llarg dels anys.

La de divendres va ser la segona vegada que un programa d’Aldaia Ràdio era nominat a aquestos prestigiosos guardons. L’any passat, el programa “Aldaia en emergència” va estar nominat als Premis de la Diputació de Barcelona i cal recordar que en 2008, l’espai que presenta i dirigeix Zequi Castellano, Quatre en un taxi, d’Aldaia Ràdio i que s’emet en diverses emissores de la XEMV va rebre el Premi Ràdio Associació de Catalunya.

La directora d’Aldaia Ràdio i també del ‘7 Dies’, Pilar Moreno compartia amb la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes el premi aconseguit perquè és, en certa manera, “la que fa possible eixe programa informatiu de cap de setmana” i també a l’audiència. Aprofitava l’ocasió Pilar Moreno per fer una crida als governs locals, “que servisca també este premi per a pegar un toc d’atenció a aquells polítics que encara no creuen en la importància de la comunicació local”.

Per a Pilar Moreno el ‘7 Dies’ ha estat guardonat per “la qualitat de la informació de proximitat […] un programa que tot i la nostra realitat, la de la XEMV, que encara continua despegant, que té treballant setmanalment a tots els coordinadors de les emissores, als seus redactors per a fer possible, per a informar, amb diferents accents […] sobre la realitat que s’hi viu a cada poble que conforma la XEMV”.

Aquest premi, transmetia la directora del ‘7 Dies’, “és una espenta per a treballar de manera conjunta […]”.

950 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!