Toni Ferrando Moll ha sigut destacat com el millor esportista pegolí de 2022

La temporada esportiva ha finalitzat a Pego amb la Gala de l’Esport, acte que, després dels dos anys de pandèmia ha tornat a reunir a clubs, esportistes i famílies per a celebrar-ho. Més de 1.700 veïns i veïnes es reuniren divendres al Recinte Multiactivitats per a gaudir en la vetlada en què es va premiar als i les esportistes de Pego que participen en un total de 20 clubs i escoles esportives locals. Reconeixements entre els quals va destacar el de Toni Ferrando Moll, el jove pegolí, campió d’Espanya de dansa d’estil contemporani, en la categoria 2 amateurs avançat. Ferrando va rebre el premi a millor esportista de 2022. El tècnic municipal d’Esports, Josep Llorca, afirmà que el ballarí «Ara afronta la pròxima convocatòria, la del mundial de dansa contemporània a Luxemburg, amb molt de positivisme, preparat i amb ganes».


Durant la gala pujaren a l’escenari vora 1.000 esportistes de la vintena d’entitats que hi ha al poble, com són el Pego Club de Futbol, el Club de Bàsquet Pego, el Club i l’Escola d’Atletisme Dorsal 19, el Club de Tenis, el Club de Natació de Pego, el Club de Rítmica La Lluna, el Club de Pilota de Pego, el club de Karate, el Club de Muay Thai, el Club de Caçadors, el Club Esportiu Carreters, el Centre Excursionista, el Club d’Aikido, l’associació recreativa d’Escacs, El Club Ciclista Pego i les Valls, l’Escola de Ball d’Eva Love Dance, i les Escoles Esportives Municipals de Pilota, Vòlei, Futbol Sala i Psicomotricitat. Tots reberen una medalla com a reconeixement del seu esforç i un clamorós aplaudiment del públic present.


A més del premi al millor esportista del 2022, també hi hagué mencions especials als i les esportistes que detallem a continuació:


Pedro Barranco García, tècnic d’Acció Urgent qui és «campió d’Espanya i subcampió del món de rescat d’accidents de tràfic. Josep Llorca matissà que la de Pedro Barranco, «és una activitat que no pot considerar-se esportiva, però s’ha d’estar físicament preparat per a poder rescatar a persones i salvar moltes vides».


Inés Vicente Sendra, tenista que «al 2019 en la categoria de benjamí de primer any guanyà un torneig d’àmbit nacional a Alacant; i també un subcampionat a Sueca. El 2020 va sumar un campionat d’àmbit regional a Sueca i un subcampionat nacional a València. Ja en 2021 va ser dues vegades subcampiona en dos tornejos d’àmbit regional, un subcampionat en un torneig d’àmbit nacional i ser semifinalista en un torneig internacional celebrat a Madrid».


El pilot Aimar Bolta Franqueza, va ser destacat com «jove motociclista qui ha aconseguit moltes poles i vàries victòries».


Sandra Frau García, jugadora de bàsquet qui actualment competeix i segueix la seua formació esportiva als Estats Units. Estudiant del Casper College ‘Thunderbird’, «ha aconseguit guanyar amb el seu equip la lliga de la regió nord. A més, a títol individual, ha estat designada millor defensa de la lliga regional, i inclosa en el millor quintet de la lliga regional», va explicar Josep Llorca.


David Sastre Peris; també jugador de bàsquet el qual participarà aquest any al campionat d’Espanya amb el Bàsquet Benidorm. « Club amb el qual ha estat campió de Lliga Preferent Comunitat Valenciana; escollit a la Selecció Valenciana a la categoria cadet per a la temporada 2021/2022; tercer classificat amb l’equip a la Lliga Autonòmica, ha participat a la Final Four de categoria Autonòmica i campió d’Espanya a Cadis 2022», va descriure el tècnic d’Esports.


Aroa Espinós Mascarell; «es dedica al Muay Thai des que té 11 anys i des de fa dos i mig forma part del Club Esportiu Orlus Team Leyend. És la primera vegada que participa en els campionats nacionals que se celebraran els dies 30 de juny i 1,2 i 3 de juliol en la modalitat de Light Contact en +49 quilos, categoria Cadet Menor».


Cristina Bañuls Pastor; atleta que es va iniciar al Dorsal 19. «Ha aconseguit dos segons llocs en els campionats autonòmics i dos campionats d’Espanya. El 2021, amb el Club Gandia, es va classificar per al Campionat d’Espanya a Huelva. En 2022 ha sigut campiona autonòmica i al Campionat d’Espanya, disputat a València va quedar en sèptima posició. Cristina també participarà en el Campionat d’Espanya sub 18 a l’aire lliure, que es disputarà a Jerez de la Frontera», va explicar Josep Llorca.


Per últim, Erika Miralles Cots; també atleta amb un currículum envejable. ÉS campiona d’Espanya sub 16 en equips, en la prova d’altura; segona en el campionat provincial sub 16 en individuals, en la prova de 60 metres tanques i també en martell. Segona en el campionat provincial de combinades en pista coberta. Quarta en el campionat autonòmic individual, en la prova d’altura.


El regidor d’Esports, Raül Tamarit, va manifestar que «És un honor poder comptar amb tants i tantes esportistes que competeixen en el més alt nivell» I afegí que «són un exemple per a xiquets i xiquetes de les diferents escoles esportives», reiterant, a més el suport de la regidoria d’Esports a tots i totes perquè puguen arribar al més alt».

 

 

904 Visites
Hola!!