‘Tierra de saqueo’ desembolica la gran teranyina de la corrupció al territori valencià

“Llegir ‘Tierra de saqueo’ és passar de cas de corrupció a cas de corrupció sense adonar-te’n, perquè van saltant, tots estan connectats, tot és una gran estructura organitzada per a saquejar les arques públiques”, va explicar Sergi Castillo, l’autor del llibre. Va ser divendres passat en una presentació organitzada pels Joves Socialistes de Pego.
Divendres passat, a les 6 de la vesprada, l’audiència que va acudir a la Casa de Cultura de Pego estava predisposada a descobrir alguna cosa més sobre com ha actuat la corrupció a terres valencianes. La presentació de ‘Tierra de saqueo. La trama valenciana de Gürtel’ ho portava.
L’activitat va ser organitzada per Joves Socialistes de Pego i va comptar amb la presència del diputat a les Corts, Josep Moreno. Anna Llopis, secretària general de la secció jove de l’agrupació pegolina, va ser l’encarregada de donar pas a l’acte.
Josep Moreno és un dels testimonis que apareixen al llibre de Sergi Castillo. El diputat socialista declarava que “el nivell de corrupció al que s’ha arribat en la nostra comunitat i el nostre entorn és el principal problema que tenen els valencians i les valencianes a dia de hui”. I posava com a exemple el cas del segrest planificat per un expresident del València CF a un altre expresident del València CF. Apuntava que la corrupció “destruïx totalment aquelles coses que fan que una societat funcione, es cohesione, cresca i que una societat siga potent” i assegurava que la corrupció “fa que s’estenga la idea que ací no funciona el mèrit, l’esforçar-se, ser el millor, el més innovador, sinó que funciona ser el més pocavergonya”, el que suposa que “es destruïx l’empresa perquè ningú voldrà fer millor cadires que la resta, voldrà conèixer qui compra les cadires i passar-li un sobre”.
Sobre el llibre, el diputat socialista Josep Moreno, manifestava que “’Tierra de saqueo’ és el mapa per a què vostès s’espanten […] és una novel•la de terror”. Explicava que a mesura que vas avançant pàgines, “te n’adones que no són casos aïllats”. Argumentava Moreno que poden donar-se casos puntuals de corrupció, en una falla, en el seu partit, però afirmava que “eixe no ha sigut el cas del PP ni de la Comunitat Valenciana. El cas de la CV ha sigut la construcció d’una trama de gent tapada entre sí en què totes les institucions, totes les diputacions, totes les alcaldies de les principals ciutats del País Valencià, pràcticament tots els membres del govern de Camps, tots, absolutament tots, estan pringats i estaven organitzats”. En l’altre costat, Moreno apuntava que ‘Tierra de saqueo també és la història dels Sergis Castillo que hi ha al País Valencià. És la història de la gent [..] que no es va vendre per un sobre, que no varen callar la boca”.
Sergi Castillo, autor de ‘Tierra de saqueo. La trama valenciana de Gürtel’, explica que la idea de parar-se a analitzar la corrupció valenciana va partir d’una experiència personal. En ser president de la comunitat de veïns de l’escala on viu, va demanar pressupostos per a reformar la façana i, una de les empreses li incloïa, si la contractava, la reforma de sa casa fora del pressupost.

Sergi Castillo comentava que “tot el que apareix en ‘Tierra de saqueo’ és el que ens han tractat d’ocultar, tot allò que el poder no volia que vostès sapigueren i que han posat tots els mecanismes que tenien al seu abast per a impedir que la societat sapiguera el que hui podem explicar i ha fet falta molta gent per a tombar eixe mur, per a arribar a saber el que hi havia darrere”. Castillo donava la xifra de “més de 120 alts càrrecs de l’administració del PP, imputats per corrupció, d’ells 10 han estat consellers, membres d’un Executiu autonòmic”.
Després de l’experiència de la proposta d’una de les empreses candidates a reformar la façana de la finca on és president de la comunitat de veïns Sergi Castillo va creure convenient parar-se a analitzar els constants casos de corrupció que anaven eixint a terres valencianes. L’exercici que va fer va ser agafar tots els noms dels casos de corrupció i començar a extreure tots els noms dels protagonistes per a, al seu torn, començar a traçar línies. El resultat, segons explica Castillo, va ser sorprenent perquè va dibuixar una gran teranyina en la que “tots els casos estaven connectats entre si, que no estàvem davants fets aïllats, eixos casos eren tots el cas Partit Popular”.
A la pregunta de Ràdio Pego sobre si Sergi Castillo, després de la publicació de ‘Tierra de saqueo’ ha estat denunciat pel PP o alguns dels seus membres, la resposta va ser negativa. Argumentava Castillo que “els fets que es conten ací són irrefutables. És una cosa que no poden negar” perquè són converses extretes dels processos judicials oberts. Josep Moreno afegia que “ningú ha demandat a Sergi Castillo, ningú li ha posat una denúncia en cap jutjat, ningú ha demanat el segrest de ‘Tierra de saqueo’ per a atemptar contra la seua dignitat, honorabilitat, ningú”.890 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!