TAPEGO, la Ruta de la tapa a Pego, «un bé comú, tant per al restaurador com per al comensal»

És el que afirmava el nou President de l’Associació d’Hostaleria de Pego, Pepe Ruiz. Ho feia junt amb Mònica Miralles, Ferran Riera, vocal i secretari de l’associació i la regidora de Creama, Turisme i Comerç, Rosa Maria Ferrer durant la presentació d’esta iniciativa a la que s’han sumat 13 bars i restaurants de Pego i que comença este divendres, 16 d’octubre, a partir de les 20h.
Tapego s’ha presentat este migdia a la Casa de Cultura amb «l’objectiu que reunir-nos tots els divendres, a partir de les 20h. i gaudir de les millors tapes de la gastronomia pegolina», avançava la regidora de Creama i Turisme, Rosa Maria Ferrer.
Esta iniciativa s’ha presentat hui perquè s’inaugura este divendres, 16 d’octubre, en tretze bars de Pego: Cerveseria Bondia, Ca Vicent, Alejandro’s, Café-bar Aran Bea, L’Om Restaurant, Rafel Pego, Vent de Llevant, El Moss de Pego, Cafetí, Miracle, Casino Bar, Zorrilla Restaurant, Cafeteria Balbino. És per això que des de la regidoria s’espera que «Tapego es convertisca en un referent turístic que atraga a un gran nombre de visitants tant del poble com de la resta de municipis de la comarca i —assegurava Rosa Ferrer— estic convençuda que la qualitat de productes, la imaginació i l’originalitat de tots els bars que participen, contribuirà a que esta primera edició de la Ruta de la tapa siga tot un èxit».
Rosa Ferrer era l’encarregada de presentar el nou president de l’Associació d’Hostalers de Pego, Pepe Ruiz. Pepe afirmava que «hi ha una certa inquietud en una tretzena de bars que conformen la nova directiva de l’Associació d’Hostaleria de Pego» que, després de reunir-se i contrastar opinions i idees, «se’ns va ocórrer que a Pego hi havia una petita absència de la gent els divendres de vesprada-nit i d’ahí arranca la Ruta de la tapa». Tapego s’inicia ara a octubre, el 16 d’octubre i finalitzarà a maig, durant este període s’espera que es consolide eixe costum d’eixir divendres de vesprada.
Mònica Miralles, vocal de l’Associació d’Hostaleria, explicava que cada bar tindrà 3 tapes i estes es poden acompanyar de canya de cervesa o de copeta de vi, per un preu de 2,50€. Si algú tria un refresc tindrà un cost addicional de 30 cèntims.
Mònica ressaltava que amb Tapego la idea és «que la gent rode» i la gent podrà identificar amb facilitat els bars que hi participen perquè tots ells tindran, com a distintiu, el cartell de la Ruta de la tapa, deixava clar Ferran Riera, nou secretari de l’Associació d’Hostaleria de Pego.
En esta primera fase de ‘Tapego’ són 13 bars els que s’han implicat. Això no vol dir que, si va bé la iniciativa, s’afegisquen altres establiment. Això seria a partir de gener de 2016. A més, qui vullga afegir-se haurà de formar part de l’Associació d’Hostaleria de Pego.

Hi haurà 4 divendres amb excepció, dos d’ells molt a prop de Nadal per les dates en què cauen. No obstant, s’informarà degudament que no hi ha ruta de la tapa.

Incidia Pepe Ruiz en la idea que, «la gent hui en dia gràcies a les noves tecnologies, a l’economia, o a altres qüestions no està eixint». Això contrasta amb el que recorda que els seus pares feien quan ell era menut, els divendres de vesprada, d’eixir a fer-se una picadeta abans de sopar. «Eixe costum, que s’ha perdut, volem que torne a reactivar-se […] perquè hi ha gent per a tot». Amb esta finalitat s’ha posat en marxa la Dinaora els diumenges de matí per a «traure la conversa, el vore’ns el diumenge pel matí». De fet, ja fa dos diumenges que està actiu i els bars que ho han activat estan molt contents, comentava Mònica Miralles.
Tapego té molt a veure amb les 2 fires de la tapa que s’han dut a terme i de fet, assegurava Mònica que la Ruta de la tapa és el mateix, però amb les tapes servides al bar de cadascú.
Hi haurà tot tipus de tapa perquè cadascú triarà que és el que vol oferir. Això vol dir que alguns bars podrien fer tapes dolces, a més de salades. No obstant, asseguraven que s’anirà polint a mesura que passen els dies. Sobre la necessitat de les persones celíaques, no es contempla directament, però si que s’adaptaran si se’ls avisa.

Rosa Maria Ferrer, regidora de Creama, Turisme i Comerç reivindicava que l’Ajuntament de Pego «en tot moment hem estat al seu costat» i avançava que «sí que pensem promoure altres activitats divendres de vesprada per activar el municipi». Com a exemples posava realitzar una Open night en coordinació amb l’Associació de Comerç de Pego; organitzar una ruta pels museus del poble o organitzar algun concert.

El missatge que llançava el nou President de l’Associació d’Hostaleria de Pego respecte Tapego, la ruta de la tapa a Pego és que «la gent participe, que la gent isca al carrer com s’ha fet tota la vida i d’ahí el preu, mòdic». En definitiva, seria «un bé comú, tant per al restaurador com per al comensal». Concloïa llançant el repte de, «a veure si és veritat que deixem en bon lloc el bon nom de Pego».
803 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!