S’unifiquen les festes de la fira 2007


La Junta de l’Eccehomo, l´Esglèsia, la Junta Central de Setmana Santa amb totes les confraries, la Junta Central de Moros i Cristians i els representants de l´Ajuntament de Pego han arribat a un principi d’acord per a unir les festes de moros i cristians i la festivitat del patró del municipi. L’any que ve, el dia de la Sang se celebrarà el dimecres posterior al darrer cap de setmana de juny, és a dir, el dia 27 de juny. El 26 de desembre, segon dia de Nadal, seguirà com a festa local.
Ahir, dimarts, 20 de juny de 2006 va ser un dia històric, perquè durant el plenari extraordinari que es va celebrar a l´Ajuntament de Pego, el tripartit va aprovar, la unificació de les festes de moros i cristians i el dia de la Sang, dia de l’Eccehomo, patró del municipi. És una aprovació important perquè l’acord és una consecució que des de fa anys es vol aconseguir, però que fins a la data, només s’havia donat en moments puntuals.

En aquest acord s’han implicat totes les parts que participen de les festes, tant moros i cristians com patronals, de Pego. La Junta de l’Eccehomo, l´Esglèsia, la Junta Central de Setmana Santa amb totes les confraries, la Junta Central de Moros i Cristians i la Regidoria de Festes que encapçala el nacionalista Pau Folqués. L’objectiu principal d’aquesta unió és concentrar les festes per a enriquir-les i perquè lluisca tot l’esforç realitzat pels diferents organitzadors.

Per la seua banda, la portaveu del grup socialista, Anna Aparici, va donar el vist-i-plau del seu partit reconeixent la rellevància de l’acord, recordant que des de fa 22 anys que les festes van per separat. Lloava el consens al que finalment s’ha arribat per a enaltir l’Eccehomo.

L´Alcalde, el popular Carmelo Ortolà en la seua intervenció va recordar totes les consultes realitzades durant el procés i la importància de la resolució perquè des de feia molt de temps es demanava aquesta unitat. Així mateix, va indicar, que aquest acord, pot veure’s modificat en posteriors legislatures, tot i que s’ha fet perquè isca beneficiada la festa en honor al Santíssim Eccehomo.

El plenari aprovava la proposta, per 7 vots a favor, ja que no van assistir a la cita extraordinària el regidor d´Educació, el nacionalista Àngel Sendra i el regidor d’urbanisme, el popular Eduardo Síscar. Tampoc va assistir, com ja és habitual, l’oposició. Es donava, així, el vist-i-plau a les festes locals de 2007 que seran el dimecres, 27 de juny, en relació a la importància de l’acord al que s’ha arribat entre totes les parts implicades en el procés. Per altra banda, es ratifica el segon dia de Nadal, el 26 de desembre com a festa local de 2007.

Al plenari extraordinari de dimarts també es va acordar el canvi d’horari dels plenaris ordinaris durant els mesos d’estiu. El darrer dijous de mes seguirà sent el dia elegit però l’hora serà la 1 del migdia en comptes de les 9 de la nit.
770 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!