Soterren a Gandia a la xiqueta de Pego morta en un accident ferroviari

Pego, Algemesí i Gandia es van vestir ahir de dol per la mort d’una xiqueta de déu anys que va ser colpejada contra la via després de que un Talgo creura per l’estació de la Ribera. Més de 300 persones assistiren al soterrament i avui es guardarà un minut de silenci i es llegiran diversos escrits al col•legi Ambra, on estudiava, per a homenatjar-la. Avui comencem l’informatiu amb un trist succés. La mort quasi sempre arriba quan no se l´espera, però quan s’emporta per davant una vida plena d’alegria i de força, quan s’endú a un xiquet es pràcticament impossible entendre-ho. Sota un sol de justícia, abrigada pels seus familiars i amb escenes de dolor, la xiqueta pegolina I. G. M., morta en un accident ferroviari a Algemesí, va ser soterrada ahir en el cementeri municipal de Gandia, ciutat d’origen de sa mare. Que la xiqueta era volguda per tots va quedar demostrat amb l’assistència de prop de 300 persones al sepeli. Totes elles desplaçades des d’Algemesí, Pego, Pobla del Duc, i altres ciutats on la menuda tenia família.

Els moments més esborronadors es van viure quan sa mare li va voler donar l’últim adéu, instants abans de rebre sepultura. «S’havia acomiadat de sa mare per a passar uns dies a Algemesí i des d’eixe dia no l’havia tornat a veure, era normal que voldria veure i besar-la per última vegada» va dir ahir una tia de la xiqueta.

Tots els assistents eren conscients que «havia sigut un accident» i que I.G. M., «estava plena de vida, amb il•lusió, amb ganes de fer coses. Estava contenta perquè anava a fer-se un pírcing» explicaven altres familiars de la menor que va perdre la vida el dilluns al ser succionada i colpejada per un tren Talgo que va passar a gran velocitat per l’estació d’Algemesí quan la xiqueta acabava de creuar el pas a nivell.

Sis corones de flors amb inscripcions dels seus familiars la van acompanyar, entre plors de dolor per la tragèdia. El fèretre va arribar a les quatre de la vesprada d’ahir al cementeri de Gandia i allí els esperaven tots els seus familiars. Un silenci sepulcral va presidir el soterrament i la major part dels familiars van abandonar, capficats, el cementeri sobre les cinc de la vesprada. No volien fer declaracions i les poques que van fer van ser per a dir que el succés era una desgràcia i que «la xiqueta no es mereixia açò, li quedava molta vida per davant. Estem destrossats». No es va sentir cap veu en l´aire per a denunciar l’accident.

Avui dimecres, a les 16.55 hores, el col•legi Ambra de Pego, rendirà homenatge a la seua alumna morta tràgicament a Algemesí. Els seus companys i companyes, junt al professorat del centre educatiu han decidit rendir-li homenatge: un minut de silenci, que estarà acompanyat de la lectura d´uns textos per part dels companys i companyes de classe per recordar-la i acomiadar-la.

Els trens que no paren en la localitat d’Algemesí circulen a 160 km/h en eixe tram. Fons de la CGT i UGT van assegurar que «és prou normal» un accident com el del dilluns, «tenint en compte que el comboi passa a 160 km/h, que es tracta d’una xiqueta de nou anys -amb un pes i una massa corporal molt inferior a la d’un adult- , i que la menuda havia d’estar a menys d’un metre del tren». Tot apunta a que la força d’absorció que es va crear al pas del tren atraguera violentament a la xiqueta cap al comboi fins que esta es va colpejar contra la màquina i va eixir despedida de nou cap a l’exterior com a conseqüència del brutal impacte, que probablement li va ocasionar la mort en l’acte.


641 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!