“Sonatines i Sonats”, un llibre àcid i corrosiu

Un any exacte després de que es donara a conèixer el nom de l’obra guanyadora, ahir es va presentar a la Casa de Cultura el llibre «Sonatines i Sonats», I Premi de poesia satírica de Pego

En l’acte va participar l’autor de l’obra, José Colero, junt amb la regidora de Cultura en funcions, Laura Castellà; l’escriptor Salvador Bolufer; i Núria Sendra, editora d’Edicions El Bullent.

Tots ells van coincidir en destacar el certamen com una iniciativa singular que hauria de tindre continuïtat, cosa que Laura Castellà va donar per segur.

D’altra banda, Núria Sendra va destacar la tasca de la regidora de Cultura en la darrera legislatura i va felicitar la iniciativa de fer un certamen de poesia satírica, que considera cosa seria.

Salvador Bolufer sigué qui recordà que feia un any que s’adjudicava el I Premi de Poesia Satírica de Pego, i explicà que en aquestos mesos, en que s’ha coincidit amb dos períodes electorals, s’ha dut a terme una tasca d’edició de l’obra, per part de l’assessora lingüística Maria Josep Escrivà, i també s’ha fet altres presentacions del llibre prèvies a la d’ahir. A més, Bolufer aprofità l’ocasió per a demanar la implicació de polítics, associacions i més col·lectius en l’organització de les següents convocatòries del premi.

Respecte al llibre, Bolufer el va descriure com divertit, dinàmic i explosiu.

L’autor, José Colero, va descriure cóm li havia canviat la vida guanyar el premi i tindre un llibre publicat, cosa que mai no havia imaginat que poguera succeir-li escrivint poesia satírica, i l’han fet, va dir, «l’home més feliç de la terra». És per això que va agrair que a Pego es prenguera la iniciativa de fer un Premi. Segons va contar, els seus versos estan escrits en els últims 5-6 anys i en ells parla de la situació política i social, cosa que els fa encara molt actuals.

Finalment, tots quatre van donar la lectura a alguns dels poemes del llibre que, segons Núria Sendra, és la millor forma de presentar-ho.

Escoltem alguns dels versos en la veu de José Colero.

1671 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!