El PSPV-PSOE i Compromís inicien les negociacions per a governar en coalició

Pel que sembla, els dos partits estan predisposats a formar un govern progressista a Pego, però, encara no han parlat de projecte, ni del repartiment de regidories.

Per part dels socialistes, el secretari general de l’agrupació municipal, Enrique Moll, ha assenyalat que en una reunió mantinguda dimarts al partit, es va crear un comitè encarregat de tot allò relacionat amb els pactes, i d’ahi va sorgir l’acord de parlar en primer lloc amb Compromís.

Moll va comunicar a Compromís que té previst reunir-se també amb la resta les formacions polítiques que estaran en la nova corporació, per a «fer un gran pacte en matèria d’urbanisme», tal com ha promès durant la campanya electoral.

Però, pel que fa a les negociacions amb Compromís, el secretari general indica que Socialistes Pego té marcades algunes línies roges en el seu programa. És per això que no descarta la possibilitat de governar en minoria i arribar a acords puntuals, seguint els exemples d’altres governs locals socialistes en minoria en la Comunitat Valenciana en la darrera legislatura, com són els d’Alcoi i Petrer. 

El portaveu de Compromís per Pego, Víctor Climent, ha explicat cóm es va produir la reunió i ha recalcat que la intenció del seu partit és entrar en un govern progressista, seguint la voluntat expressada pels pegolins i pegolines el darrer diumenge en les urnes, decidint que dels 17 regidors de la la pròxima corporació, 12 seran d’esquerres.

Els dos partits han acordat iniciar les negociacions la propera setmana. Tindran una nova reunió el dimecres, a la Casa del Poble. Abans d’això, tant el PSPV-PSOE com Compromís informaran a les seues assemblees i hauran d’iniciar a plantejar propostes concretes.

Pel seu costat, Enrique Moll ha comentat que dilluns es reunirà amb l’assemblea per tal d’informar no només d’aquesta primera presa de contacte amb Compromís, sinó també dels encontres que vol mantindre amb la resta de partits per a parlar del futur urbanístic de Pego.

Moll considera que ara és el moment d’abordar la qüestió perquè hi ha molt bones perspectives de poder millorar el futur del municipi si es treballa en consens.

1516 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!