Compromís per Pego ofereix al PSPV-PSOE la possibilitat de formar un govern progressista

Des de Compromís per Pego s’ha fet públic un comunicat en què la força liderada per Anna Sastre obri la porta a un pacte de govern de caràcter progressista per a la nova legislatura, unint les dos llistes més votades a Pego el darrer 26 de maig.


A més de felicitar als socialistes pel resultat aconseguit, els de Compromís recorden en l’escrit que la seua formació ha estat la segona més votada al municipi i la que més ha crescut en vots.


I des d’eixa posición, afirmen que aposten «perquè es conforme un govern progressista a la nova corporació, seguint el mandat de la ciutadania de Pego que es reflecteix en el 64% (66,54% contant a Volem) dels vots a les formacions progressistes».


Compromís entén que correspon al PSOE la responsabilitat de donar el primer pas per a negociar i aconseguir un pacte progressista, al que els d’Anna Sastre van, segons afirmen en el comunicat, «sense apriorismes partidistes ni personalistes, i fixant la vista en que aquesta és l’única opció natural de govern, a més de la que Pego necessita».

TEMPS DE NEGOCIACIONS

És temps de negociacions i de pactes no només a Pego. D’ací al 15 de juny, s’haurà d’aclarir qui governarà en localitats com Gata de Gorgos, Ondara, Els Poblets, Benidoleig, El Verger i La Vall d’Alcalà. I també està encara per veure en mans de qui acabarà la vara de comandament, a Calp, Benissa i Teulada, municipis en què les eleccions han estat guanyades pel Partit Popular, però, els partits d’esquerres sumen igual o major nombre de regidors, en cas d’arribar a un acord. En aquestes tres poblacions, la clau està en mans de partits minoritaris. En el cas de Benissa, el CIBE, que té només un regidor, Isidor Mollà, serà decisiu. Així mateix, a Calp i Teulada tot està en mans de Ciudadanos, formació política que ha aconseguit un total de 9 regidors, que van a ser molt decisius, a tota la Marina Alta.


El PSPV ha estat la força més votada en les eleccions municipals del 26 de maig a la Marina Alta. Ha obtingut el triomf en 10 municipis, i ha sumat 5.500 vots més que el Partit Popular, força que ha guanyat en 8 pobles. I Compromís s’ha imposat en 7 localitats de la comarca, en les 7 amb majoria absoluta.

1524 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!