Primeres impressions dels candidats i candidates a l’alcaldia de Pego

La segon llista més votada en les eleccions municipals a Pego va ser la de Compromís, que rebé 1.507 vots, al voltant del 27’61% dels vots emesos, la qual cosa es tradueix en que aconsegueixen un regidor més. Aleshores, Compromís iniciarà la nova legislatura amb cinc representants en la corporació municipal. La cap de llista, Anna Sastre, es mostrava així de contenta.


Des de la seu de Compromís es va felicitar a Socialistes Pego per la victòria en aquestes eleccions, però els candidats i militants es van sumir en la celebració i van deixar de costat, almenys durant la vetllada d’ahir el fet de pensar en un possible pacte amb el PSPV-PSOE per tal de formar part del pròxim equip de govern.

En quant als resultats del Partit Popular, la candidatura de Ferran Gonzàlez ha aconseguit tres regidors amb un 20’81% dels vots emesos ahir. És a dir, amb 1.136 paperetes. El PP es va quedar molt a prop d’aconseguir de tindre quatre regidors.

De fet, anit amb el 92% de l’escrutini el recompte donava quatre edils a Populars per Pego i llevava un representant a Socialistes Pego. Però, una vegada finalitzat l’escrutini, i amb el 100% dels vots recomptats, els populars tenen, van a tindre en la nova legislatura, tres representants en la corporació municipal. Ferran Gonzàlez es manifestava així anit per a Ràdio Pego.

La incorporació de Ciudadadanos, partido de la Ciudadanía, es la novetat d’aquestos comicis. Simón Ortolà ha rebut el suport de 313 vots, un 5’73% del total, el que significa que continuarà dins de la corporació, però, baix les sigles del partit taronja.

D’altra banda, Ciutadans de Pego Independents, seguiran formant part de la corporació municipal, però, a partir d’ara amb un únic regidor, Alicia Siscar, perquè la candidatura va reunir un total de 359 vots, un 6’58% de les 5.550 paperetes que van omplir les urnes a Pego.

Siscar comentava a Ràdio Pego que el seu partit podria haver estat perjudicat per la irrupció de Ciudadanos i una possible confusió de sigles entre l’electorat.

Simón Ortolá, descartava del tot aquesta possibilitat i es mostrava molt satisfet amb els resultats aconseguits.

I, per últim, el 26 de maig s’ha traduït per a Volem Pego el final de la seua participació en la corporació municipal. La llista que duia a la regidora Irene Sastre com a número 1 va rebre ahir 154 vots, amb els quals s’han quedat sense representació en l’Ajuntament de Pego.

2220 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!