S’obri el termini de matriculació al Centre de F.P.A ‘Pérez Ramos’

Des de hui, dia 4 i fins el 30 de setembre aquelles persones interessades en obtenir la titulació bàsica escolar, els coneixements del valencià de la JQCV i cursos-taller de l’aprofitament de l’oci. Les matriculacions es realitzen a la segona planta de l’Ajuntament de Pego d’11 a 14h i, a partir del 17 de setembre també al mateix ‘Pérez Ramos’ de 19 a 21h. Els cursos comencen el 24 de setembre. La novetat enguany residix en què els cursos-taller tenen un cost anual de 100 euros.
L’inici de setembre implica l’obertura de moltes activitats després de la ralentització que suposa el mes d’agost. Si divendres l’alumnat d’infantil i primària ja haurà d’agafar la motxilla per anar a classe. Des de hui les persones adultes de Pego ja poden matricular-se per als cursos i tallers que oferix l’Ajuntament de Pego mitjançant l’escola d’adults “A. Pérez Ramos”.

Estos cursos i ensenyaments tenen com a finalitat l’obtenció de la titulació bàsica escolar, dirigida a persones treballadores que es troben a l’atur o aquelles persones amb contracte de formació. Així mateix estan dirigits a la gent adulta en general que no té la titulació necessària i que els és requerida per a apuntar-se a les “bosses de contractació”.

La formació bàsica que oferix l’FPA de Pego està orientada a obtenir els títols de Graduat Escolar (1rCicle ESO) o Graduat Escolar en ESO (2nCicle ESO) i els títols de coneixements del valencià de la JQCV. Així com per a accedir als cicles de Formació Professional de Grau Mitjà.

A més, també organitza cursos per a la integració tant dels immigrants com dels residents estrangers, amb cursos que van des d’alfabetització i neolectors, a cursos que donen a conèixer les nostres llengües oficials: el valencià i el castellà, i la nostra cultura.

L’Ajuntament de Pego, a través de la Formació de Persones Adultes també organitza cursos per a l’aprofitament de l’oci com són els cursos-tallers de DIBUIX i PINTURA, RESTAURACIÓ DE MOBLES VELLS, MANUALITATS, BALL I TEATRE on es pot admirar i desenvolupar tot l’art i la destresa que tenim amagats, a més, de crear un ambient on tot el món participa i conviu.

Eixos cursos-taller d’aprofitament de l’oci enguany venen en novetat. Ja l’avançàrem el dia que es va fer el plenari del mes d’agost. La novetat l’explicava la mateixa regidora d’Educació, Alícia Siscar, comentant que enguany no hi hagut subvenció per a l’apartat f) que correspon a l’oci, el que ha suposat que “ens hem quedat en un tram ahí de quatre classes que estan donant-se sense subvenció i en una situació econòmica que no permet cobrir tota la seua despesa”.

Això portava a l’equip de govern a proposar una quota de 100 euros per curs-taller. El seu pagament es durà a terme en dos moments, 50 euros a principi del curs i els 50 euros restants a principis de gener. Els matriculats en un curs optaran a un 10% de descompte per cadascun de la resta de cursos que vullguen assistir.

El període de presentació de sol·licituds per a la matrícula del curs escolar 2012/2013 queda establert de dilluns a divendres des de hui mateix, 4 de setembre fins el 30 setembre d’11 a 14h., a la segona planta de l’Ajuntament de Pego. A partir del 17 de setembre també es podrà presentar la sol·licitud al mateix ‘Pérez Ramos’ de 19 a 21h.

Els cursos començaran el 24 de setembre.

Requisits: Majors de 18 anys o Majors de 16 anys amb contracte de treball, estrangers >de 17anys no matriculats al nostre sistema educatiu.

La documentació que cal presentar:
Sol·licitud de matrícula.
Fotocòpia del DNI, NIE o del passaport.
Per als nous alumnes: Una foto de carnet

Més informació en l’Ajuntament o al mateix centre escolar.


660 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!