S’impulsa la protecció del riu Racons

El consistori de Dènia, després de descartar el Ministeri de Medi Ambient ubicar al riu Racons la planta desalinitzadora, ha decidit impulsar la protecció de la zona.

El consistori de Dènia ha impulsat la protecció del Riu Racons després de que el Ministeri de Medi Ambient haja decidit ubicar la dessaladora d’aigua junt a la carretera d´Ondara. El fet coincideix amb el parer de la Conselleria de Territori i Habitatge que també s’oposava a que les instal•lacions afectaren la zona humida.

L’elecció de la parcel•la junt amb la carretera d’Ondara per a construir la dessaladora descarta les altres dos alternatives plantejades pel Ministeri de Medi Ambient, i en especial la que va triar l’ajuntament perquè foren els voltants del riu Racons les que albergaren les instal•lacions.


Entre les traves perquè la desalinitzadora no es fera en aquesta zona del nord del terme municipal es trobava la negativa d’acceptació per part de la Conselleria de Territori, que ja va advertir en el seu dia que eixa alternativa envaïa la zona humida catalogada i protegida per la Generalitat.

El Consell de la Gerència municipal va acordar, el dimecres, iniciar el pla especial d’aquesta zona humida, que comprèn des del riu Racons fins a l´autocine de les Deveses, per a la seua protecció i, per a això, dictaminar una suspensió cautelar de llicències a la zona.
Amb aquest pla es persegueix, preservar la zona protegida i el seu valor paisatgístic, condicionar qualsevol actuació urbanística que tinga una relació directa amb l’entorn, així com protegir tota l’aigua de la zona humida, tant la superficial com la subterrània. L’acord es va adoptar amb l’aprovació de PSOE, Bloc i Els Verds, mentre que PP i GD es van abstenir.608 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!