Signat l’Acord per a l’Ocupació i el Desenvolupament de la Marina Alta

Un projecte liderat per CREAMA que compta amb l’adhesió de quasi tots els pobles de la comarca, els agents socials i empresarials i el vist-i-plau del SERVEF. L’Acord per a l’ocupació i el desenvolupament local de la Marina Alta pretén abordar la problemàtica de l’ocupació des de la planificació conjunta i la cooperació.

IMG_2214Este matí s’ha signat a Calp l’Acord per a l’Ocupació i el Desenvolupament de la Marina Alta. Prèviament, eixe acord ha passat per tots els plenaris de la comarca i ha estat recolzat en tots ells. A Pego es feia el passat 5 de gener i comptava amb el suport de totes les forces polítiques presents en la sessió plenària. Totes van estar d’acord a donar suport al Pla Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament local de la Marina Alta promogut pel Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA). Este «pretén coordinar la promoció d’un acord territorial a l’objecte d’abordar la problemàtica de l’ocupació des de la planificació conjunta i la cooperació».

Rosa Maria Ferrer, regidora de CREAMA i promoció econòmica va ser l’encarregada, en aquell moment, de defensar el projecte davant el ple explicant que CREAMA, per la seua trajectòria i la seua coneixença del sector, va voler liderar este projecte que naix de l’Ordre 12/2016, de 29 de juliol, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’establixen les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions destinades a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local sostenible en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a través de l’execució dels programes de diagnòstic del territori i de projectes experimentals.

IMG_2226El Pla Territorial havia d’aglutinar una població de com a mínim 100.000 habitants o un nombre mínim de 5 municipis. Finalment, este Pla Territorial liderat per CREAMA (Benissa, Calp, Gata de Gorgos, Dénia, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia), ha comptat amb el recolzament de quasi tots els ajuntaments de la Marina Alta, d’agents socials i empresarials de la comarca, i hui s’ha plasmat esta col·laboració en la signatura, a Calp, de l’Acord d’Ocupació i Desenvolupament de la Marina Alta. Un acte al que ha acudit l’Alcalde de Pego, Enrique Moll.

El Pla Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament local té com a objecte promoure la realització d’estudis o diagnòstics que permeten tindre un millor coneixement de la realitat socioeconòmica de la Marina Alta. Així mateix, pretén fomentar projectes de caràcter innovador o experimental en l’àmbit de l’ocupació, l’emprenedoria, l’economia social i el desenvolupament local.

2067 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!