Dijous 9 de març hi ha convocada una vaga general d’educació

La convocatòria ha estat feta des de la Plataforma Estatal per la Defensa de l’Escola Pública, integrada per organitzacions de pares i mares, estudiants i sindicats de professorat. La convocatòria és per a totes les escales educatives, des d’Infantil fins a la Universitat. L’objectiu vaga general educativa és denunciar que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) segueix en vigor i que el pacte que s’està negociant al Congrés dels Diputats és només polític i no social. En l’àmbit comarcal, la Plataforma per l’educació pública de la Marina Alta, crida a la participació de tota la comunitat educativa a la vaga convocada per al 9 de març, i a més, també convoca a la participació en la manifestació que se farà a Dénia el matí de dijous, a les 11’30 hores, sortint de la Plaça Jaume I i arribant a la Plaça de l’Ajuntament.

descargaLa Plataforma Estatal per la Defensa de l’Escola Pública, integrada per organitzacions de pares i mares, estudiants i sindicats de professorat, va anunciar el passat 26 de gener la convocatòria d’una vaga general d’ensenyament per a dijous 9 de març. Una convocatòria que engloba tots els graus d’ensenyament, des d’Infantil fins a la Universitat. Esta convocatòria de vaga general té com a objectiu principal «denunciar que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) segueix en vigor i que el pacte que s’està negociant al Congrés dels Diputats és només polític i no social».

Els motius d’aquesta vaga són, per tant, aconseguir la «derogació de la LOMQE, la reversió de les retallades (20 hores lectives, descomptes per malaltia, etc.), l’increment del pressupost dedicat a educació, la recuperació d’un sistema de beques que garantisca la igualtat d’oportunitats, l’eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en FP, la recuperació de les plantilles, la dignificació de les condicions laborals del professorat, el fre a la privatització del sistema educatiu i la reducció de les ràtios, entre d’altres».

La Plataforma Estatal per la Defensa de l’Escola Pública també té en compte que «una subcomissió de les Corts Espanyoles està treballant per un pacte educatiu que, previsiblement, no comptarà amb la comunitat educativa en la negociació d’aquest pacte i en la possible negociació d’una llei que substituïsca la LOMQE, si és que això passa». Davant este temor, la Plataforma reivindica que s’incloga en eixes negociacions a la comunitat educativa.

Des de la comarca, la Plataforma per l’educació pública de la Marina Alta se suma a la convocatòria i fa una crida a la participació de tota la comunitat educativa a la vaga convocada per al 9 de març, i a més, també convoca a la participació de la manifestació que se farà a Dénia el mateix dijous, a les 11’30 hores, eixint de la Plaça Jaume I de la capital comarcal i arribant a la Plaça de l’Ajuntament.

1665 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!