La Mancomunitat reivindicarà un servei de transport públic de qualitat per a la zona

Ho farà dijous que ve, 9 de març, en una reunió informativa convocada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, per a recavar opinions sobre el sistema de transport de viatgers per carretera de la Comunitat per tal de reordenar concessions.

Dijous 9 de març la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, ha convocat a Pego una reunió informativa per a recavar opinions dels ajuntaments de la Marina Alta i Baixa sobre el sistema de transport de viatgers per carretera de la Comunitat, amb motiu de la reordenació de concessions.

Els ajuntament de Pego, L’Atzúbia, Vall de Gallinera, La Vall d’Ebo i La Vall d’Alcalà aprofitaran esta oportunitat per a reivindicar un servei de transport públic de qualitat, atenent a les dificultats de comunicació que patixen i que provoquen incomunicació i aïllament, afectant el seu desenvolupament.

I és que l’escassetat de freqüències pel que fa al servei de transport de viatgers i viatgeres, redueix considerablement les opcions de desplaçament, entre d’altres, a l’hospital comarcal i a altres dependències administratives de la capital de la Marina Alta. Així mateix, les persones majors o sense vehicle de les Valls han de demanar ajuda a les amistats i/o familiars perquè les acompanyen al centre de salut o al mercat de Pego, entre altres exemples.

Amb una millor comunicació entre els pobles de la Mancomunitat de Pego, l’Atzúbia i les Valls, el jovent podria fer vida social al seu poble de residència i alhora podria triar altres opcions d’oci i estudi que oferixen pobles més grans.

D’altra banda, Pego, com a receptor de turisme veu que la seua problemàtica principal se’n deriva de les comunicacions. I és que Pego no és un poble d’interior, però tampoc és un poble de costa, està en eixa terra de ningú que podríem denominar de segona línia de costa. Alhora és porta d’entrada a les valls. Però el que no vol ser, ni Pego, però tampoc l’Atzúbia, la Vall de Gallinera, la Vall d’Alcalà i la Vall d’Ebo és un poble de segona o tercera categoria. I això és el que provoca l’escassetat de serveis de transport públic que arriben a esta zona. Això provoca que es perden possibilitats de rebre visitants.

És per tot això que en la reunió del proper dijous la Mancomunitat presentarà una proposta amb dos línies noves, una de Pego-MontePego-centre comercial-Dénia-platja les Marines-Marjal i l’altra a Pego-L’Atzúbia-Forna-Vall de Gallinera-La Vall d’Alcalà-La Vall d’Ebo.

 

1938 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!