Sense data per al tren

El secretari d’Estat d’Infraestructures no s’atreví divendres passat a posar data per l’inici de les obres d’enllaç ferroviari. La Xarxa d’alcaldes li va expressar el seu malestar perquè suposa aïllar la comarca. De fet, l’alcalde de Pego declarava que “no em vaig quedar molt satisfet, ni jo ni molta gent que hi havia allí present”.
Divendres passat, a les 13h., es reunien al saló de plenaris de l’Ajuntament de Dénia la Xarxa d’alcades, el secretari d’Estat d’Infraestructures i la consellera de la branca per veure si s’està complint o no el protocol de la línia ferroviària del tren que hauria d’unir Gandia i Dénia. Una reunió en la que el número dos de Foment no es va atrevir a posar data a l’inici de les obres i, el que va provocar que els alcaldes i les alcaldesses li expressaren el seu malestar per «l’aïllament» suposa no tenir connexió ferroviària.

Des la conselleria, Isabel Bonig va informar que l’estimació de què disposa Infraestructures és que el flux de viatgers entre les dos comarques i, per tant, entre les dos províncies, seria d’uns 2 milions a l’any.

Per la seua banda, el Secretari d’Estat d’Infraestructures i Transport va informar que en els pròxims dies es firmarà l’adjudicació de l’estudi informatiu. La firma d’enginyeria que aconseguisca el contracte diposarà de 24 mesos per a redactar-lo. Segons Foment açò suposa «un pas avant». L’alcalde de Pego, Enrique Moll, explicava que entre els arguments d’eixe pas endavant està el fet que és la primera vegada que el Ministeri inclou una partida pressupostària específicament per al Tren de la Costa. Esta és de 460.000 euros. El Secretari d’Estat va admetre, però, que el projecte està en «fase preparatòria».

Alguns alcaldes i regidors es pregunten si no serà la proximitat de les eleccions el que fa que torne a l’agenda política el tren Dénia-Gandia. Siga o no la causa, el cert és que els alcaldes esperaven molt més de la reunió. De fet, l’alcalde de Pego declarava que “no em vaig quedar molt satisfet, ni jo ni molta gent que hi havia allí present”. Entre d’altres coses perquè el secretari d’Estat no es va atrevir a posar data a l’inici de les obres, el que es traduïx en la Marina Alta continuarà estant aïllada si parlem de vies de comunicació de transport.

Posava com a exemple del punt en què es troba la línia ferroviària, Enrique Moll, alcalde de Pego, l’experiència amb el centre sociosanitari que encara està pendent de pressupostar i construir, tot i les diferents manifestacions favorables que s’han fet des de les altes instàncies polítiques. “Han passat 15 anys sense que el centre sociosanitari s’haja fet i la partida pressupostària s’ha modificat més de 30 voltes”.

928 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!