Del 31 de març al 6 d’abril, III Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba de Pego

12 restaurants del municipi oferiran durant eixa setmana menús especials, a 12 euros, que inclouen, a més del plat principal, entrades, una beguda i postres. Cal reserva prèvia. Destacava la regidora de Turisme i Creama Pego que “estes jornades volen donar a conèixer la importància i la versatilitat que té l’arròs bomba de Pego i, per suposat, la qualitat de la cuina pegolina”.
L’avanç de la primavera a Pego serà molt saborós a Pego a partir de dilluns que ve. Del 31 de març al 6 d’abril, el municipi viu les III Jornades Gastronòmiques de l’arròs bomba de Pego, una iniciativa que naix de la regidoria de turisme i Creama Pego amb l’estreta col•laboració dels restauradors del poble per a donar a conèixer “la importància i la versatilitat que té l’arròs bomba de Pego i, per suposat, la qualitat de la cuina pegolina”.

Pepa Sendra, regidora de Turisme i Creama apuntava que les III Jornades gastronòmiques també servixen per diversificar la clientela, ja que apuntava que les persones “habitualment sempre anem als mateixos llocs i una setmana com estes ens fa provar coses en altres llocs”. Estes jornades també intenten “atraure la gent de fora en una iniciativa més especial perquè vinguen a conèixer bars que no coneixen o a repetir”.
Els comensals podran triar entre els plats més típics com la crosta o la paella en diverses versions: paella amb abadejo i ceba, paella de verdures, arròs amb fesols i penques o amb fesols i sèpia, arròs amb polp i penques, putxero de polp, d’altres més especials com l’arròs a banda, arròs negre, arròs en llamàntol i d’altres més nous com l’arròs melós d’ànec, arròs sec de sèpia, faves i nyores o arròs melós de marisc, entre d’altres.
En 2014, 12 són els bars i restaurants de Pego que aposten per les III Jornades Gastronòmiques de l’arròs bomba, molts d’ells repeteixen per tercer any consecutiu, d’altres se n’afegixen: Casino Bar, Zorilla, Cerveseria Bondia, Ca Briones, Rafel Restaurant, Asador Gallego, Casa Colom, Ca Vicent, Bar-restaurant CooPego, El Moss de Pego, Restaurant Fillol’s, l’Om restaurant.

El tipus de turisme actual, més bé d’estades breus, potencia que es consoliden esdeveniments com les Jornades gastronòmiques, assegura Pepa Sendra, qui aposta per consolidar “unes dates en què es puga donar a conèixer fora de Pego el que tenim ací”.

Durant les III Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba de Pego, del 31 de març al 6 d’abril, els 12 restaurants que participen, oferiran menús a 12 euros amb plat principal, entrades, 1 beguda i postres. Recordava la regidora de Turisme i Creama Pego que les persones interessades poden disposar del calendari i dels menús a les www.pegoilesvalls.es i al mur de facebook de Creama Pego. Assenyalava Sendra, la importància de la reserva perquè per a ells “s’adapten, realistament, al nombre de persones que hi acudiran”.

Avançava Pepa Sendra que, en estos moments s’està projectant per al mes de maig una nova iniciativa gastronòmica a Pego. Impulsada per l’Agència de Desenvolupament Local, Turisme i amb l’estreta col•laboració dels bars i restaurants s’estan acabant de perfilar els detalls del que s’anomenarà ‘Pego, també tapeja’, un “maridatge de tapa i cervesa” al Passeig Cervantes. L’objectiu, explicava la regidora de Creama Pego i Turisme és “promocionar els productes típics pegolins com els embotits, figatells, saladures. Que siga un preu que t’anime a eixir al carrer. També donar a conèixer la varietat de bars i restaurants que hi ha a Pego”.

Apuntava Pepa Sendra que una vegada totes dues iniciatives s’hagen dut a terme s’analitzarà com millorar-les i com consolidar cadascuna d’elles pel seu costat perquè s’enfortisquen i es complementen.

Animava la regidora “a tot el món a participar i a gaudir de la feina de les persones que s’hi dediquen a la restauració”.
954 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!