Segona vegada que la síndica demana a Sanitat un informe sobre la Salut Mental a la comarca

La Plataforma per la Millora i Defensa dels Serveis Públics de Salut Mental denuncia el «rosari de promeses incomplides» que pateix la Marina Alta. Han passat dos mesos des què la sindicatura demanara l’informe i a hores d’ara l’administració autonòmica encara no ha contestat. Este fet ha motivat la realització d’una nova petició per part de la Sindica de Greuges sol•licitant de manera urgent la remissió de l’informe sol•licitat. La Salut Mental continua sent la germana pobra de la sanitat. Si la Marina Alta en temàtica sanitària pateix un gran col•lapse i viu una situació més bé caòtica, la conjunta per a les persones que pateixen alguna malaltia mental és encara més desfavorable i sembla que continuen embolcallats per un mantell d’invisibilitat. És per això que la Plataforma per la Millora i Defensa dels Serveis Públics de Salut Mental va enviar a la sindicatura un informe amb totes les deficiències existents en l’atenció a malalts mentals en la Marina Alta.

«El rosari de promeses incomplides s’arrossega des de fa anys i sempre hi ha una excusa per a dilatar en el temps la posada en marxa de les mesures necessàries per a la millora de la prestació social i sanitària d’este col•lectiu», apunta la plataforma en la queixa remesa a Emilia Caballero. Al respecte d’aquesta queixa la Síndica de Greuges, Emilia Caballero, ha remés una carta a la Plataforma en què li notifica que la conselleria encara no ha contestat a les demandes de la institució i, per tant «hem tornat a demanar que ens siga remés l’informe sol•licitat urgentment».

En este sentit, des què el passat dia 1 de març la plataforma presentara una queixa davant de la sindicatura i Emilia Caballero demanara la informació pertinent a la Conselleria de Sanitat, han passat dos mesos i l’administració autonòmica no ha contestat. Este fet ha motivat la realització d’una nova petició per part de la Sindica de Greuges sol•licitant de manera urgent la remissió de l’informe sol•licitat.

La Conselleria de Sanitat va incloure en l’últim Pla de Salut Mental de 2001 la creació, en l’hospital de la Marina Alta, d’una Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica (UHP), ja que en l’actualitat els malalts han de desplaçar-se fins a Santa Faç, a més de 100 quilòmetres de distància, per a ser ingressats en casos greus o de crisi. Sis anys després, la promesa segueix sense ser una realitat i els malalts han de seguir desplaçant-se fins a Santa Faç per a ser ingressats perquè encara no s’han creat places en la comarca. A més, alguns malalts es neguen a ser ingressats l’haver de desplaçar-se i no poder estar junt amb els seus familiars.452 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!