La jutgessa arxiva la denúncia contra l’administrador de «Canvia Calp»

La magistrada considera que la publicació no tenia ànim injuriós ni calumniós. La denúncia del primer edil de Calp, Javier Morató, es va acompanyar de la publicació d’un decret d’Alcaldia en què s’ordena la retenció d’aquells que repartisquen la propaganda crítica amb el govern. La jutgessa titular del jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Dénia ha dictat el sobreseïment de la denúncia presentada per l’alcalde de Calp, Javier Morató, contra Imanol Hidalgo, l’administrador de la pàgina web «Canvia Calp», plataforma que ha distribuït propaganda crítica amb l’equip de govern del Partit Popular ara en funcions. L’obertura de diligències es va produir després de la detenció per part de la Guàrdia Civil de l’administrador després de negar-se a declarar este davant la Benemèrita per a fer-ho davant d’un jutge.

La denúncia del primer edil es va acompanyar de la publicació d’un decret d’Alcaldia en què Javier Morató ordena la retenció d’aquells que repartisquen la propaganda crítica amb el govern basant-se en què els fullets contenien injúries i calúmnies contra la seua persona. No obstant, la jutgessa del número cinc de Dénia ha considerat que «de tot allò que s’ha actuat es desprèn que els fets investigats no són constitutius d’infracció penal per quant el contingut dels fullets i de la pàgina web han sigut extractats i extrets d’articles de premsa» el que per a la jutge «exclou la possibilitat de l’existència d’un ànim injuriós o calumniós» i per això procedeix «decretar el sobreseïment lliure i arxiu d’estes actuacions».

A més de la detenció d’Imanol Hidalgo, pel mateix motiu, la promoció de continguts de la plataforma «Canvia Calp», van ser retinguts per agents de la Policia Local i traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil dos jóvens que repartien propaganda crítica amb els populars. Ambdós van eixir de les dependències sense cap tipus de càrrec.

Esta situació va motivar la convocatòria d’una concentració en favor de la lliberta d’expressió que va ser secundada pels partits de l’oposició i nombrosos sindicats. Una protesta que va ser finalment prohibida per la junta electoral però que va comptar amb la presència de més de 200 persones.


404 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!