Segona Fira de Nadal a Pego

Els dies 9, 10 i 11 de desembre Pego celebrarà per segon any consecutiu la Fira de Nadal del comerç local.
Enguany la fira canvia d’ubicació i es trasllada des de l’antic mercat municipal fins unes carpes ubicades a la plaça de l’Antic Regne de València. Més de 500 metres quadrats de instal•lació, amb 38 estands preparats per celebrar la festa del comerç pegolí.

Organitzada des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Pego en col•laboració amb el CREAMA i l’Associació de Comerciants del municipi, ja ha estat confirmada l’assistència de més de 34 comerços i 15 associacions o col•lectius sense ànim de lucre.

I és que la Fira de Nadal a més de ser una mostra del comerç, té la singularitat de contar també amb la presència de diferents associacions i ong’s del municipi que participen en aquest encontre social i comercial, pensat apropar el comerç local al poble. Així, els visitants, a més de contemplar una mostra dels productes oferts per cadascun dels comerços pegolins participants en la fira, podran adquirir els articles exposats. Una oportunitat única per acabar d’enllestir les compres de Nadal.

Amb un pressupost superior als 20.000 €, la fira conta amb el patrocini de l’Ajuntament de Pego que aportarà el 70% de les despeses i mentre que la diputació d’alacant que aportarà uns 3000 € al total. La resta del finançament anirà a càrrec dels propis comerciants membres de l’associació i participants en la fira.
El regidor de foment econòmic i CREAMA, el nacionalista Joan Carles cambrils explicava que la fira és dirigeix a un públic potencial superior a les 300.000 persones doncs á més dels veïns de Pego, espera atreure l’assistència de potencials compradors provinents dels municipis de la Marina i la Safor.

Per a Cambrils, la Fira de Nadal a Pego conta amb la voluntat política de l’Ajuntament per seguir obrint tot el capital social del municipi. Per al nacionalista la fira es una mostra de força del comerç local.

Concebuda com una fira del comerç minorista, de caire local i dirigida a un públic familiar, la fira va recaptar un important èxit en la seva primera edició per la qual cosa des del CREAMA es confia que enguany fins i tot es superen les expectatives. L’agent de desenvolupament local Alícia Carbonell, explicava que un dels objectius del consorci es recolzar l’associacionisme empresarial i la Fira de Nadal és una bona manera de fer-ho.

Enguany participarà a la fira, un 34% dels associats una xifra que es queda curta per a la demanda per la qual cosa el president de l’Associació anunciava futures ampliacions del recinte firal per tal de donar acollida a tots els comerços que volen participar. Així podrem trobar des de roba a calçat, passant per productes gastronòmics com els forns o les carnisseries fins a comerços tan distints com els de veterinària o esports.

Des de l’associació de comerciants es feia una crida a tos els veïns del municipis perquè acudisquen i gaudisquen de la fira. I és que segons Bolta, s’ha de saber valorar el servei proper i de qualitat que ofereix a Pego el comerç local.

Respecte les repercussions que va tindre l’any passat la fira, des de l’associació de comerciants no es va voler entrar en dades sobre els vendes doncs no tots els comerços fan negoci durant la fira sinó que es limiten a exposar els seus producte. Tot i això, des de l’associació sí que es va notar un increment de les vendes en els dies posteriors a la fira.

Com dèiem la fira contarà amb una important participació social amb més de 15 associacions, que en cas de vendre algun producte destinaran els ingressos a causes altruistes. També hi haurà activitats per las més menuts de la casa, activitats i sorpreses que aniran desvetllant-se al llarg del cap de setmana.

Així, la fira obrirà les portes el divendres 9 de desembre des de les 7 fins les 9 de la nit, encara que d’inauguració oficial tindrà lloc dissabte a les 12 del matí. La fira funcionarà tot el cap de setmana de 10 a 1i mitja i de 3 a 9 de la nit.

Ràdio Pego, com empresa col•laboradora contarà amb un estand propi des d’on transmetrà una programació especial durant tot el dissabte. Tot l’equip d’esta casa es posarà a disposició del comerç local per tal que la fira de mostres siga tot un èxit i aconsegueixa reunir la màxima participació possible.

541 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!