Segon intent de reintroducció de l’àguila pescadora al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva

Bruc, Odiel i Bullent son les noves cries d’àguila pescadora que han arribat al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva dins del programa de reintroducció d’aquesta espècie.

Bruc, procedent de Mallorca va arribar fa uns dies. Odiel i Bullent originàries de Huelva i Cadis ho van fer el dimarts. Es van donar a conèixer en l’acte on van estar presents la consellera d’agricultura, Mireia Mollà i els quatre ajuntaments implicats en el projecte, Xàbia, Oliva, Pego i Dénia.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, aprofità l’ocasió per posar en valor el Parc Natural de la Marjal Pego- Oliva i remarcar la necessitat d’ajudes per part de la conselleria i l’administració autonòmica.

En l’acte del dimarts es va donar pas al segon intent de reintroducció de l’àguila pescadora en aquest paratge. Els quatre exemplars que se soltaren l’any passat han mort, alguns d’ells electrocutats sobre torres elèctriques d’alt voltatge. Això ha servit per a corregir els suports perillosos tant de l’Albufera com de la Marjal Pego-Oliva, segons ha declarat la consellera d’agricultura, Mireia Mollà.

Ara Bruc, Odiel i Bullent hauran de sotmetre’s a la criança campestre. Aquest mètode es basa en portar polls nascuts en captivitat i instal·lar-los en un niu artificial en un hàbitat adequat on passaran uns dos mesos fins que comencen a fer les seves primeres pràctiques de vol. L’objectiu de la tècnica que s’està duent a terme és que les cries associen aquest entorn com el seu lloc de naixement i quan tinguen l’edat reproductora, triaran aquesta zona per a criar. Els nous exemplars també s’han de marcar amb emissors satèl·lit per conèixer els seus moviments i comportaments, així els experts podran avaluar i millorar el programa de reintroducció de l’àguila pescadora a la Marjal Pego-Oliva.

 

 

1232 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!