S’avancen les subvencions per a algunes associacions pegolines

Per tal que pugen desenvolupar les seues activitats durant aquest any i sobretot de cara a la festivitat de la Fira. Aprofitant el plenari extraordinari que s’havia convocar per a triar per sorteig a les persones que hauran d’estar a les taules electorals en les properes eleccions europees que se celebren el 7 de juny, l’equip de govern de l’ajuntament de Pego va pujar a plenari la prorrogació del pressupost de 2008 per a poder avançar les subvencions a determinades associacions que estan, majorment, implicades en les activitats que es desenvoluparan durant la Fira.

Les associacions són: Xe K Vaig, 800 euros; Associació de Coloms Esportius, 1.000 euros; Club Esportiu de Carreters, 3.000 euros; Junta Central de Moros i Cristians, 15.000 euros.

L’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà, explicava “la necessitat d’incloure aquestes subvencions per a poder fer-les efectives durant el 2009 perquè són temes específics que venen de l’any 2008”.

La regidora d’esports, Marian Tamarit, que “s’ha decidit estes associacions esportives perquè són estes les que tenen que realitzar una activitat de forma imminent. Els Carreters el tir i arrossegament, els Coloms Esportius el concurs de coloms i el Xe K Vaig el Dia de la Bici”. Tamarit qualificava les quantitats d’ “austeres”, tot i que a l’ajuntament de Pego li “costa molt d’esforç, fins i tot, mantenir-les”.

La portaveu del grup socialista donava el seu vist-i-plau a la mesura.

Ricardo Cabrera, regidor de festes, anunciava que tot i que s’ha rebaixat molt la subvenció per a la festa de Moros i Cristians, l’ajuntament es farà càrrec de la desfilada infantil i del pagament a l’SGAE i de les bandes de música de les dos entrades.

Per part del PP, Fernando Gil, declarava que el plenari no s’hagués hagut de convocar si “els pressupostos estigueren aprovats”. Així mateix considerava “que les quantitats donades són el 50% del que es va donar l’any passat” pel que deduïa que el que volia fer l’equip de govern era fer desaparèixer les associacions.

Carmelo Ortolà li contestava que la urgència del plenari venia regida per l’elecció de membres que composaren les taules electorals. També anunciava que el pressupost està a punt de perfilant-se i reconeixia que la situació econòmica no permetia aportar més diners, tot i que esperava poder augmentar-los l’any que ve.

694 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!