Les obres de Fons d’Inversió Local continuen actives

En aquest cas les obres que afecten a determinats barrancs de Pego (Mostalla, Calvari i Caritxar) implicaran tallar, durant algunes hores de divendres, els passos inferiors d’aigües per a implantar així, les canalitzacions necessàries per a evitar desbordaments. El passat 12 de febrer començaven a Pego les primeres obres que s’inclouen dins el Fons Estatal d’Inversió Local. Han passat tres mesos i molts dels 30 projectes presentats ja estan en marxa a distintes localitzacions del municipi. Avui, però, parlem de les diverses obres d’adequació de passos inferiors d’aigües que s’estan duent a terme a tres punts del terme pegolí, ja que durant divendres aquestos passos hauran d’estar barrats durant unes quantes hores dificultant l’entrada als nuclis d’habitatges dispersos que existeixen. Els passos inferiors són el del camí de Monte Mostalla, el del camí que creua el barranc del Calvari i el del camí Mostalla-Caritxar.

El regidor d’aigües, Andreu Dominguis, demanava disculpes a les persones que es vegen afectades per aquestos talls, però explicava que són necessaris durant unes hores perquè “van a posar uns daus més grans per a desviar i evacuar les aigües quan vinguen pluges torrencials”. Explicava Dominguis que de moment, les mesures que ha pres l’empresa que s’encarrega d’aquestes obres, PAVASAL, per tal de permetre el trànsit rodat ha estat fer “passadors alternatius pels costats perquè no hi haja interrupció del trànsit mentre duren les obres”, tot i això, continuava el regidor d’aigües “si que hi haurà unes hores, el divendres 15 […] en què els camins estiguen tallats”.

Els talls està previst que s’allarguen durant 3 hores i que comencen pel camí de Monte-Mostalla cap a les 8 del matí que és quan sol posar-se a treballar l’empresa.

Les obres d’adequació dels passos inferiors d’aigües en el camí de Monte Mustalla, tenen un pressupost de 16.066 euros i ocupen a 3 persones. Les obres del camí que creu el barranc del Calvari i el camí de Mostalla-Caritxar han estat pressupostades en 11.301 euros cadascuna i ocupen a 3 persones cada obra. L’objectiu, com s’ha explicat, és implantar les canalitzacions necessàries per a assegurar l’eficiència del drenatge per escorrenties de dits barrancs i possibilitar l’accés als nuclis d’habitatges en condicions de seguretat durant episodis de pluges continuades o torrencials.

602 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!