Sanitat inicia els tràmits per a la reversió a la gestió pública de l’Hospital de Dénia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ordenà ahir l’inici de les actuacions necessàries per a permetre, a través de l’instrument jurídic més adequat, el rescat per a la gestió pública directa del Departament de Salut de Dénia-La Marina. A aquest efecte, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha sol·licitat a la Direcció General d’Assistència Sanitària, la Direcció General de l’Alta Inspecció, i a la Direcció General d’Eficiència i Règim Econòmic els informes preceptius necessaris per al canvi del model de gestió, segons ha informat aquest dimecres la Generalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va avançar el dimarts, en una entrevista amb Europa Press, que al llarg d’aquesta setmana se signaria l’inici del procés de reversió del departament de salut de Dénia amb o sense acord amb la concessionària, Marina Salut, que conformen l’asseguradora DKV (amb el 65% de l’accionariat) i Ribera Salud (amb el 35%).


La Conselleria de Sanitat explica, a través d’un comunicat, que es basa en les conclusions adoptades recentment per la Comissió d’Auditoria del Departament de Salut de Dénia-La Marina entre les quals destaquen que “no hi ha evidència científica que aquest model (de concessió) siga més eficient”.

Segons ja informàrem en el seu moment, l’auditoria d’aquesta comissió que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris en Les Corts, i de la qual formen part representants tècnics professionals, plataformes ciutadanes i grups polítics, conclou que el model “tampoc ofereix ni pot oferir equitat, i a més crea una bretxa insalvable entre els treballadors del sistema sanitari públic». A més, l’informe incideix en què “el sistema de col·laboració públic-privada es va implantar en el seu moment sense buscar un consens social”.

La Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta, que va formar part d’aquesta comissió encarregada de l’auditoria, valora positivament la notícia, encara que pensa que arriba tard, segons ha manifestat el seu portaveu, Paco Sánchez.

El portaveu ha ressaltat el paper de la plataforma reivindicant la reversió, que considera decisiu, i espera que la tramitació acabe sent prompte una realitat, perquè, la concessió d’explotació caducarà dins de 5 anys, els quals considera «molt de temps».

Davant la notícia de l’inici de les gestions per a la reversió del Departament de Salut de la Marina Alta al sistema sanitari públic, el vicesecretari general del Partit Popular, José Juan Zaplana ha acusat al president Ximo Puig de «donar un pas més en el procés xavista d’expropiar l’hospital de Dénia», sense cap de previsió del que passarà amb els treballadors i perseguint un rèdit polític.

Des de la Conselleria de Sanitat s’afirma que amb aquesta resolució signada ahir es persegueix “posar fi a una dècada de gestió privada i donar pas a un model de gestió pública directa que garantisca l’equitat en l’accés de la ciutadania als serveis sanitaris en el Departament de Salut de Dénia-La Marina”.

1245 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!