S’afiança l’opció de la celebració del carnestoltes 2008 a l’extraradi de Pego

Cada vegada sembla més probable la nova ubicació per a dur a terme la gran festa de la disfressa. Els informes tècnics que de moment es tenen al consistori pegolí apunten a la fragilitat de l’estructura de la Plaça del Mercat i les obres del centre històric per a eixes dates encara no s’hauran entregat ni finalitzat. D’altra banda, anònimament, s’ha convocat una manifestació per al dissabte a les 8 de la vesprada a la plaça de l’ajuntament per a mostrar el descontent per la proposta.
Els moviments al voltant de la ubicació de la celebració del Carnestoltes 2008 continuen en actiu i pujant de grau. Des d’alcaldia s’esgrimeixen motius de seguretat per a desplaçar del centre del poble la festa. El regidor de seguretat i alcalde del municipi, l’independent Carmelo Ortolà, explica que “s’ha reflexionat moltíssim” al voltant del canvi d’ubicació i que “existeixen factors que obliguen a haver-lo de canviar de lloc”.

En primer lloc, les obres, com per exemple les de la Plaça de l’Ajuntament, que estan inacabades “hi ha tanques”, adoquins solts, entre d’altres. A més, addueix el primer edil, “les obres no s’hauran entregat encara a l’ajuntament” el que impossibilita al consistori a fer qualsevol tipus d’actuació. L’empresa adjudicatària no es fa responsable dels possibles danys que es pugueren ocasionar durant la nit de Carnestoltes.

Un altre problema és la malaltia que pateix la Plaça del Mercat. Els tècnics han aconsellat, de moment, evitar que sobre la seua superfície es pose pes, sobretot per les vibracions que afecten directament l’estructura.

“Tot açò fa que es recapacite i es reubique el Carnestoltes en un altre lloc”, assegura Ortolà.

“La festa està garantida”, assegura l’alcalde i afegeix que “s’està organitzant una mala informació al voltant per part de l’oposició per a treure rèdit polític”. Amb la convocatòria d’una manifestació el dissabte, segons Carmelo Ortolà “s’està manipulant políticament aquesta situació” i “que possiblement es troben una altra volta involucrats pensant que van a fer una reclamació perquè la festa es faja on s’ha de fer, que s’ha fet anteriorment i […] potser es veuran involucrades en una manisfetació-manipulació de tipus polític com va passar no fa massa temps”.

La convocatòria anònima que corre per la xarxa resa el següent: “Dissabte 22 de Desembre manifestació a la Plaça de l’Ajuntament de Pego a les 20:00 de la vesprada amb motiu de mostrar el nostre disgust amb el carnaval al clot. Hem quedat tots d’anar amb cassoles i cullerots per fer sentir la nostra veu i que sàpiguen tots que els pegolins no volem sofrir les conseqüències d’alguns idiotes i no volem perdre la nostra festa més gran. No per celebrar el carnaval al clot ens lliurem de possibles destrosses, la gent estarà pel poble de igual manera, és una qüestió moral i la forma de ser de cadascú. No falteu a la cita, defenguem la nostra festa!!!!!!!!!!!!!!!!”


760 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!