1r Festival de Danses a Pego

Demà dissabte a les 10 de la nit al Teatre Municipal actuaran Les Dansaires d’Uxola, els Petits Dansaires, La Sonora del Maurà i La Clandestina, un espectacle nou en què el públic podrà veure Les Dansaires ballar tant amb la Clandestina com en la Sonora del Maurà que ha adaptat diverses cançons per a l’ocasió. I com no, els avanços dels alumnes de l’escola de dansa de Pego. D’altra banda, l’Orfeó de Pego actua el diumenge, 23 de desembre a les 10 de la nit, a la l’Església de l’Assumpció amb el Concert de Nadal. Aquest cap de setmana el poble està servit d’actuacions musicals. Si no toca la loteria de Nadal, almenys als pegolins i les pegolines els quedarà gaudir dels espectacles més propis, el que realitzen els diferents grups culturals que hi ha al poble. El dissabte, a les 10 de la nit, tenen la primera cita al Teatre Municipal per a assistir al 1r Festival de Danses a Pego. Allí es podrà veure l’actuació conjunta de Les Dansaires d’Uxola, els Petits Dansaires, La Clandestina i La Sonora del Maurà.

El projecte fa temps que va nàixer, com revelava Amparo, una de les dansaires, durant el programa d’aquesta casa “La Manta al Coll” el dissabte passat. Va ser durant la celebració del 725 aniversari de la Carta Pobla de Pego, més concretament després d’haver gaudit de l’actuació de La Sonora del Maurà al pati de la Casa de Cultura.

Ignasi, dansaire i músic de la Sonora, com ja hem sentit, va ser la unió entre ambdós grups. Reconeix que el conjunt tenia “una assignatura pendent” que era adaptar música popular al grup de danses que ja existia a Pego. Assegura Ignasi que a La Sonora del Maurà “li agrada recuperar i adaptar a l’actualitat”.

Així que veurem l’acompanyament habitual de les Dansaires d’Uxola, La Clandestina i el nou experiment, amb La Sonora del Maurà. El la primera part de l’actuació, els Petits Dansaires seran els protagonistes junt als conjunts musicals.

D’altra banda, el diumenge, també a les 10 de la nit però a l’Església de l’Assumpció tindrà lloc l’actuació de l’Orfeó de Pego amb el ja tradicional Concert de Nadal. En aquest cas les veus seran les protagonistes absolutes.


989 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!