El Col•lectiu Obertament presenta la segona edició de l’agenda-guia de la Safor

El col•lectiu és tal volta la primera associació a Espanya que es composa únicament de persones afectades per malaltia mental greu, que utilitza diferents expressions artístiques com a forma d’expressió, comunicació i acció social. Amb aquesta segona agenda-guia “Racons i raons. Itinerari pels pobles de la Safor” intenten mostrar algunes pinzellades de la riquesa històrica i patrimonial dels pobles que formen la Safor. Amb el fragment inicial d’una breu història que ha escrit Josep Carles Català podríem introduir-nos perfectament en la història del que ha estat el col•lectiu Obertament. Aquest va nàixer al si del Taller de Creativitat i Rehabilitació de l’Àrea 12 de Salut Mental ja fa 7 ó 8 anys amb l’objectiu d’afavorir espais d’integració real a les persones que han estat diagnosticades amb algun tipus de problemàtica mental i que elles prenguen la pauraula. Una integració que implique el desenvolupament d’un rol social actiu, un quefer que esdevinga una mena de ser i que ajuda a la construcció d’una nova identitat fora de la noció de malalt. La creació per mitjà de l’activitat artística, contribueix a aquest procés de recuperació.

Molts han estat els projectes que durant aquest període de temps s’han creat des del Taller primerament i posteriorment des del Col•lectiu Obertament, que com diu Sergi Prats, secretari del mateix, “és tal volta la primera associació a Espanya que es composa únicament per persones afectades per una malaltia mental greu”. La agenda-guia, en la seua segona edició constitueix un pas més en eixe procés d’independència i creació que demostra a la societat que amb ganes, esforç i imaginació es pot traure al mercat un producte de qualitat, estigues en la condició personal que estigues.

Per a Reyes Rodríguez, una altra de les membres del col•lectiu aquest “és un espai de cultiu i capacitats insospitades que incideixen precisament en el que no és comú però si necessari, la creativitat”.

611 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!