“És important tenir valencians a Europa i on es prenen les decisions, com a mínim, per a poder denunciar el que ens afecta”

És una de les conclusions a les que arribava el Diputat al Congrés de Compromís, Joan Baldoví, en parlar de la PAC que no permet finançar als llauradors valencians pel sistema minifundista. Fran Ferri, diputat de Compromís a les Corts defensava que persones com Jordi Sebastià, candidat de Compromís-Primavera Europea, estiga a Europa perquè es modique la funció actual del Banc Central Europeu com a mer controlador de la inflació. La defensa d’estes i altres qüestions les duien a terme a Pego en l’acte central de campanya de Compromís-Primavera Europea al municipi.
Compromís – Primavera Europea va celebrar dissabte de vesprada, al Teatre Municipal de Pego el seu acte central de campanya al municipi per a les eleccions al Parlament Europeu. Van utilitzar el format de míting-col•loqui en el que la interacció entre els participants, Josep Nadal com a moderador, Joan Baldoví, diputat al Congrés i Fran Ferri, diputat a les Corts, i el públic, va ser ben fluida, tant, que en el primer bloc van consumir gairebé una hora.




Este primer bloc,englobava les qüestions de “rescatar persones i ‘no devem, no paguem’, dos qüestions molt relacionades amb Europa”, segons el regidor de Compromís, Josep Nadal, que plantejava als diputats “quina seria la metodologia per a arribar a capgirar la situació que ens ve d’Europa”.




Joan Baldoví exemplificava el que passa amb el sistema de funcionar de la Unió Europa, posant com a exemple el tractament per a salvar els bancs. “Penseu com de prompte es van posar d’acord per a rescatar als bancs, penseu en els diners que ja hem donat als bancs i que ja no tornaran i penseu el difícil que és que puguen rescatar a les persones que estan perdent les seues cases”, deia Baldoví per a concloure que “hem de fer una altra Europa i, si no som capaços de fer-la, cada vegada ens apretaran més”.




Fran Ferri afegia que “és important que a Europa tinguem veus com les de Jordi Sebastià per a què el Banc Central Europeu no siga un mer espectador del que està passant a Europa, que es dedique només a controlar la inflació, sinó que també siga responsable de poder prestar directament als estats. Que no preste als bancs a un 0,25% i després que els bancs puguen vindre ací i, en compte de prestar a l’economia productiva, compren deute públic al 5, al 6, al 7% i s’estiga fent un negoci multimilionari”. Explicava Ferri que “el Parlament Europeu pot modificar com ha de funcionar el BCE. I el BCE s’ha de dedicar a garantir allò que diu la Carta dels Drets Socials Europeus, allò que diu el Tractat de Lisboa, que la UE s’ha de preocupar per generar ocupació, per generar benestar per a tots els seus conciutadans i no el que s’està fent ara mateix”.




Aposta Compromís – Primavera Europea per “recuperar l’esperit de la Unió Europa política en el sentit que les decisions es puguen prendre en el parlament europeu i no les puguen prendre institucions totalment posades a dit com el Fons Monetari Internacional, el BCE i la Comissió Europea”, defensava Joan Baldoví a qui s’afegia Fran Ferri apuntant que Compromís demana un “procés constituent de la Unió Europea perquè no s’ha fet”, demanen per tant una Constitució Europea que es treballe des de les bases per fer una Europa més democràtica […] i que triem directament els nostres representants”.

El públic va preguntar quina força poden tenir les minories al Parlament Europeu. Si poden arribar a influir en decisions importants per a la ciutadania. Com a exemple de la importància de les minories els diputats posaven la tasca que es fa a les Corts i al Congrés que està aconseguint fer canviar el vot dels socialistes. Joan Baldoví manifestava que “és important que a Europa entre gent com nosaltres perquè, en la mesura que en siguem més, podrem determinar alguns tipus de polítiques”. També era realista i confirmava que, “evidentment no podrem solucionar-ho tot en quatre dies, però si que, en algunes coses podem ser decisius si en som més que ells”. Destacaven també que servix perquè a Europa hi haja un altaveu dels problemes que s’hi deriven d’ací.




Una altra pregunta del poble plantejava “com es podria aconseguir que l’agricultor tingués finançament d’Europa?”. Baldoví era clar, “tenint un ministre que, en comptes de pensar en l’agricultura continental pensara també en este tipus d’agricultura” de tall minifundista. Per això defensa el Diputat al Congrés per Compromís que “per això és important enviar valencians a Europa, per això és important enviar valencians a Madrid i per això també és important que els valencians estem presents allà on es prenen decisions, com a mínim per a poder-ho denunciar”.
844 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!