Ràdio Pego programa un especial ‘Eleccions al Parlament Europeu’

S’emetrà, en directe dimarts, de 12 a 14h. Cinc partits participaran en el debat que Ràdio Pego ha programat amb motiu de les eleccions europees. Estarà dividit en cinc blocs que intentaran apropar a l’audiència la importància d’estes eleccions i el programa amb el que es presenta cada partit participant.
L’article 3 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General declara que «Les emissores de radiodifusió sonores de titularitat municipal no distribuiran espais gratuïts de propaganda electoral en les eleccions distintes a les municipals». No obstant això, el caràcter de servei públic de Ràdio Pego ha portat, en diferents convocatòries distintes de les eleccions municipals, ha proposar debats especials perquè l’audiència de l’emissora tinga major informació sobre el que proposen alguns dels partits que es presenten als diferents comicis.

En este cas es tracta de les eleccions al Parlament Europeu. La finalitat del debat proposat per l’ens municipal és que l’audiència de Ràdio Pego conega millor quina és la importància de les Eleccions Europees i què és el que cada partit proposa abans de dipositar el seu vot en les urnes el diumenge 25 de maig de 2014.

Seran cinc els partits que participen al debat –el cinquè s’han incorporat amb el consentiment de la resta que estaven convidats i amb el vist-i-plau del Consell d’Administració. Les cinc formacions polítiques tenen representació, d’algun tipus, a Pego: PP, PSPV-PSOE, Compromís-Primavera Europea, ERPV i Ciudadanos (que no té res a veure amb el partit local Ciutadans de Pego). Totes cinc formacions tindran l’oportunitat d’explicar, en igualtat de condicions, les seues propostes electorals als pegolins i pegolines.

La proposta consisteix en un programa de dues hores en horari de màxima audiència, de 12 a 14 hores –es produiran 4 pauses de publicitat o avisos municipals durant tot el programa-, el dimarts, 20 de maig de 2014 –dins del període de campanya electoral. Estan convidats, en primera instància, els candidats regionals de les formacions polítiques convidades. Si estos o estes no pogueren acudir, delegaran la seua presència en altres representants de la seua formació d’àmbit provincial o comarcal perquè, durant l’espai radiofònic, expliquen les propostes del seu programa electoral.

L’espai radiofònic es dividirà en cinc blocs generals que abordaran temes d’interès comunitari: 1) La importància d’Europa i la importància de la presència parlamentària valenciana a Europa, 2)Economia, 3) Polítiques socials, 4) Infraestructures i política energètica i 5) Política Agrícola Comuna (PAC)). Per sorteig –abans de començar el programa- s’elegirà l’ordre de temes a exposar i l’ordre d’intervencions. Cada candidat/a disposarà de 3 minuts per a explicar cada punt i 1 minut de rèplica.

787 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!