‘Pego també tapeja’, dissabte i diumenge al Passeig Cervantes.

La I Fira de la tapa al municipi té lloc el 17 i 18 de maig al Passeig Cervantes, amb un horari de 12 a 17h., i de 19 a 24h. En esta primera edició, que organitzen les regidories de Creama i Turisme, participen 8 restaurants de Pego. Cadascun comptarà amb una carpa individual i oferirà, 3 tapes típiques de l’establiment, combinades amb cervesa.
Arriba una cita esperada a Pego. Una nova iniciativa que espera agradar a la societat pegolina. No serà difícil si tenim en compte que es tracta de gastronomia, un pol d’atracció incontestable, sobretot si va acompanyat d’eixe factor tan social que s’associa a la ‘cerveseta’ i que és, justament, el que oferix la I Fira de la tapa a Pego.

L’Ajuntament de Pego, a través de les regidories de Turisme i Creama, no van dubtar a capbussar-se este nou esdeveniment gastronòmic que es desenvolupa este cap de setmana, 17 i 18 de maig. La idea arribava, directament, des del sector restaurador el que li dóna un al•licient més per valorar la iniciativa. Mònica Miralles, propietària d’El Moss de Pego, qui va visitar la Fira de la tapa de València i li va agrada i va pensar que a Pego també podia funcionar. Els propers 17 i 18 de maig serà el moment de comprovar-ho.
La I Fira de la tapa de Pego està concebuda per a desenvolupar-se a l’aire lliure. El lloc triat per a dur-la a terme ha estat el Passeig Cervantes “perquè és un lloc fantàstic per a este tipus d’esdeveniments”, explicava la regidora de Turisme i Creama, Pepa Sendra, que afegia que les carpes són grans i allí lluïxen, a més, el Passeig Cervantes “permet que s’acumule un gran nombre de persones”.

En esta primera edició de ‘Pego també tapeja’ participen 8 restaurants. Cadascun d’ells disposarà d’una carpa individual i oferirà tres tapes distintes. Per a poder consumir bé qualsevol tapa, bé la cervesa, la gent haurà d’adquirir primer el tiquet corresponent. El preu de la tapa serà d’1,50€ i el de la cervesa d’1€. Tot això acompanyat de música i també de castell inflable per a més menuts.

Les expectatives per als restauradors, en paraules de Mònica Miralles, se centren en què “la gent [en general] col•labore, els bars que col•laboren apuntant-se i mostrant les seues tapes perquè ens coneguen i les expectatives del poble, esperem que eixe cap de setmana s’acosten tots a vore-ho, a provar les tapes i a beure una cerveseta”.

La regidora de Creama i Turisme, Pepa Sendra, destacava que “ens va semblar una idea fantàstica” i, en certa manera complementava a l’altra cita que gravita al voltant de la cuina, les Jornades de l’arròs bomba de Pego. En este cas, confessava que el que no va ser tan fàcil va estar “buscar el col•laborador de la cervesa o qui muntara les carpes perquè era la primera vegada per a nosaltres […] finalment però, podem comptar amb un distribuïdor de cervesa que és de Pego”.

Turísticament, ‘Pego també tapeja’ serà el reclam perquè “tota la gent de la comarca i de fora s’aprope al municipi perquè proven les tapes de Pego i que quede com un costum vindre a Pego també a tapejar”, explicava la tècnica de Turisme, Mari Nieves Mayor.

Des del punt de vista empresarial, l’aposta per un esdeveniment d’empremta nova a la població com és la I Fira de la tapa a Pego comporta un nou repte col•laboratiu per als participants. L’Agent de desenvolupament local de Creama Pego, Alicia Carbonell, argumentava que ‘Pego també tapeja suposa que “col•laboraren i cooperen els 8 restaurants, un fet molt important […] perquè cadascú tindrà un producte però tots, sota un mateix paraigües, van a un enfront de l’altre […] van a treballar i cooperar conjuntament i és molt important perquè són empreses del mateix sector i unes poden aprendre molt de les altres”.
Sobre quines seran les tres tapes que oferisquen cadascun dels 8 restaurants participants: Cerveseria Bondia, Ca Vicent, Seven, El Moss de Pego, El Miracle, Asador Gallego, La Tasqueta i Nèctar, només aconseguíem que Mònica Miralles ens avançara que són més bé “tapes típiques que treballem cada dia amb elles”, amb la finalitat que “d’ací a un mes, després d’haver provat una tapa a la Fira, vingues al bar i la pugues tornar a tastar”.

L’horari de la I Fira de la tapa ‘Pego també tapeja’ és de 12 a 17h., i de 19 a 24h. Alicia Carbonell, ADL de Creama apuntava que “s’alternarà amb activitats complementàries per a xiquets i es dinamitzarà amb música i més sorpreses”.

Com tots els projectes en què les regidories de Creama i Turisme impulsen, ‘Pego també tapeja’ naix amb esperit de continuïtat.
621 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!