Rutes, música i memòria històrica a la tardor de Pego

Les Regidories de Turisme i de Cultura han presentat fa uns minuts les activitats que han organitzat per a l’últim trimestre de l’any amb l’objectiu de promoure una reactivació del poble necessària després dels mesos tan durs que hem viscut amb la pandèmia del coronavirus. Ambdues programacions donen continuïtat a les activitats que hi ha hagut a Pego al llarg de l’estiu, no només per tal d’oferir un incentiu a la població local, sinó també amb la idea de multiplicar l’atractiu de cara el turisme.

La Mancomunitat de Turisme i Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i les Valls, a través de l’oficina de Turisme, ha organitzat un calendari format per rutes urbanes, de senderisme i d’observació d’aus, que ha presentat el regidor de Turisme, Ricardo Sendra. Com a novetat, l’edil ha destacat les visites guiades pels carrers de la vila de Pego, una iniciativa que s’ha dut a terme per primera vegada durant l’estiu i que, donat l’èxit, continuarà, tots els dissabtes a les 10 del matí.

A més, Sendra ha posat de relleu que Pego vol ser un referent com a destí del turisme ornitològic amb les rutes d’observació d’aus a la Marjal.


Les eixides van començar dissabte passat. El calendari està ja disponible en el web de Turisme de Pego, l’Atzúbia i les Valls, on es pot fer les inscripcions prèvies necessàries per assistir-hi, per les limitacions de places que marquen les mesures anticovid. 

D’altra banda, la regidora de Cultura, Laura Castellà, ha desvetllat els eixos fonamentals de la programació que ha preparat el seu departament amb els propòsit que ha explicat ella mateixa.


Un dels eixos en torn als quals gira la programació és la música. Enllaçant esta premisa amb el fet que enguany es commemora el 150 aniversari d’Alicia Darrere l’Espill, les propostes per a la recta final de setembre giren al voltant d’esta temàtica. Laura Castellà ha anunciat un musical que servirà per a celebrar la festivitat de Sant Miquel, titulat «Alicia en el país de las maravillas» i que tindrà lloc el dia 26 a la plaça del sant. I a la Casa de Cultura hi haurà exposicions i altres activitats especials dedicades al 150 aniversari d’Alicia Darrere l’Espill per a xiquetes i xiquets.

D’altra banda, Cultura donarà continuïtat als concerts de música en viu a l’aire lliure en espais emblemàtics del municipi.


Laura Castellà ha destacat que el mes d’octubre estarà ple de propostes culturals. Destaca el cicle de la Memòria Històrica que no es fa des de fa dos anys per la pandèmia.

A l’octubre es reprendrà també les Jornades de Carmel Giner, dedicades esta vegada al Castell d’Ambra.
I amb motiu del 9 d’Octubre enguany s’ha organitzat un concert, com es va fer l’any passat per primera vegada, en esta ocasió oferit per La Fúmiga. Serà el divendres 8 d’octubre, com a antesala de l’acte institucional habitual.
771 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!