Reunió informativa sobre la Xylella a Pego

Té lloc a les 6 de la vesprada al saló d’actes de la Cooperativa Agrícola de Pego. Serà impartida per tècnics de la Conselleria d’Agricultura. Hui la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha informat que estudia el llançament d’un pla de reestructuració per a la zona afectada per la Xylella enutjosa, a fi de donar als agricultors opcions de cultiu viables.

xylella malaltiesI hui dijous, 23 de novembre, a les 18h., hi ha reunió informativa sobre la Xylella Fastidiosa a Pego. Esta es farà al saló d’actes de la Cooperativa Agrícola de Pego i serà impartida per tècnics de la Conselleria d’Agricultura. A més, assistirà el Director General dAgricultura, Roger Llanes, i exposarà les accions que estan fent-se des de la Conselleria per a controlar l’avanç del bacteri i les repercussions que podria tindre en la nostra agricultura l’expansió de la mateixa.

D’altra banda, esta reunió té lloc quan s’ha donat a conéixer que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural estudia el llançament d’un pla de reestructuració per a la zona afectada per la Xylella enutjosa, a fi de donar als agricultors opcions de cultiu viables. En concret, es tracta de dissenyar un pla de reestructuració en què es plantegen noves espècies no hostatjants de la Xylella enutjosa i que siguen adequades a les condicions edafoclimàtiques d’estes comarques alacantines per a restablir la seua activitat agrària.

Xylella fastidiosaPer a això, es convocarà al grup d’experts que ha estat informant i assessorant sobre la Xylella enutjosa perquè contribuïsquen a dissenyar una ferramenta viable que torne la possibilitat de reprendre l’activitat en els cultius amb garanties i viabilitat econòmica.

La Conselleria també té actualment en estudi la possibilitat de disminuir el temps d’espera -que ara està en 5 anys- per a poder plantar espècies hostatjants. Este cas implica una modificació de la Decisió (UE) 2015/789 de la Comissió Europea. A este efecte s’han realitzat contactes amb el Ministeri d’Agricultura i amb responsables de la Unió Europea per a adoptar esta opció.

Així mateix, en consens amb el sector agrari, ja està en tramitació l’orde que regula les indemnitzacions als afectats per la ‘Xylella enutjosa’ i, pròximament, es podran realitzar pagaments als afectats.

La reunió informativa sobre la Xylella al municipi està organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Coopego i l’Ajuntament de Pego.

2123 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!