La MaCMA convoca un concurs per a professionals de la il·lustració de la comarca

Amb motiu de la inauguració de la nova seu de la MaCMA, el certamen no només completarà la decoració de la instal·lació, sinó que pretén dinamitzar l’escena de la il·lustració a la Marina Alta. Té com a lema ‘Totes les Marines’ Il·lustra el que per a tu és la Marina Alta. L’autor o autora de la il·lustració guanyadora rebrà un premi de 200 € en metàl·lic i un lot de llibres de la MaCMA, així com la impressió sobre vinil de gran format que anirà muntat decorant i formant part de la seu fins la propera edició del guardó. La data màxima de presentació és el 19 de gener de 2018.

Amb motiu de l’obertura de la nova seu de la MaCMA des de l’entitat s’ha projectat una iniciativa per tal que les il·lustradores i els il·lustradors de la Marina Alta decoren un dels murs del nou espai. Amb aquesta finalitat, la convocatòria d’un concurs específic per als i les professionals de l’àmbit pretén esdevindre un revulsiu per tal de visibilitzar el llenguatge gràfic i alhora dinamitzar i donar a conéixer els artistes del món de la cultura visual que treballen en la comarca. Un llenguatge icònic i una comunicació pròpia del segle XXI i les noves formes de comunicar sense paraules que connecta amb l’interiorisme del nou emplaçament amb què la Mancomunitat Cultural culminà el vinté aniversari el passat vint-i-u d’octubre.

Baix el lema ‘Totes les Marines’ Il·lustra el que per a tu és la Marina Alta, el format de presentació ha de ser un A2 (59,4 cm x 42 cm). La il·lustració s’ha de realitzar a dues tintes, negre i salmó –el nou color corporatiu de la MACMA–. Pel que fa a la tècnica, ha de permetre la correcta impressió amb plotter sobre lona de vinil. Cada participant pot presentar una única proposta impresa i muntada sobre cartó ploma o similar, junt amb un CD amb un arxiu gràfic de la seua obra JPG o PNG amb bona resolució 600 ppp (mín.) i un sobre tancat que contindrà dins les dades personals i de contacte de l’il·lustrador o la il·lustradora (nom, cognoms, DNI, telèfon mòbil, correu electrònic i document acreditatiu del poble de naixement i/o de residència habitual de la comarca). Les obres s’hauran d’enviar, o bé entregar en mà, a la Seu de la MACMA –C/Blasco Ibáñez, 50-Baix, CP 03760, Ondara– fins al divendres 19 de gener del 2018 (inclòs).

L’autor o autora de la il·lustració guanyadora rebrà un premi de 200 € en metàl·lic i un lot de llibres de la MaCMA, així com la impressió sobre vinil de gran format que anirà muntat decorant i formant part de la seu fins la propera edició del guardó. A més a més, amb els finalistes la MaCMA promourà una exposició itinerant pels pobles de la comarca. Des de l’entitat comarcal es convida a tots els i a totes les artistes gràfics de la comarca a que participen en el projecte per compartir la seua idea i reflexió visual sobre el que els inspira la comarca.

Entre el jurat, un il·lustrador pegolí de reconeguda trajectòria dins el món de la il·lustració de llibres infantils i juvenils, però també dins el món de la cartelleria com és Pep Ferrer.

 

1481 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!