Retards administratius provoquen que els arrossers es queden sense ajudes

Des d’ahir s’està realitzant la sembra de l’arròs ecològic a la Marjal de Pego-Oliva. D’altra banda, l’arròs és protagonista perquè tots els arrossers de la comunitat no ingressaran enguany els fons que els corresponen en concepte d’ajuda agroambiental, segons denunciava La Unió. Una sèrie de retards en la tramitació de les mateixes, tant des de l’administració central com de l’autonòmica, impediran que els arrossers no es cobren eixes ajudes que es calculen en uns 6 milions d’euros. Els arrossers del País Valencià no ingressaran aquest any en els seus comptes corrents els fons que els corresponen en concepte d’ajuda agroambiental, segons denunciaven dilluns La Unió-Coag. Aquestes subvencions les concedeix la Unió Europea per la utilització d’una sèrie de pràctiques de cultiu respectuoses amb el medi ambient, però una sèrie de retards en la tramitació de les mateixes, retards que la Unió de Llauradors atribueix tant a l’Administració central com a l’autonòmica, impediran que els arrossers valencians cobren aquest any els anomenats fons agroambientals.

La suma que es deixarà de percebre aquesta campanya, segons l’organització agrària, ascendeix a 6 milions d’euros. El nombre de famílies afectades per aquesta situació se situa al voltant de les 6.000. El cultiu de l’arròs a la Comunitat Valenciana sols es realitza en dos paratges protegits: l’Albufera de València en termes de Sueca, Sollana i Cullera i en la Marjal de Pego-Oliva.

Els arrossers de Pego no estan contents, perquè no és la primera vegada que hi ha coses estranyes al voltant de la percepció de les subvencions. A més, a això s’ha d’afegir que la Conselleria d’Agricultura té previst ampliar la superfície cultivable d’arròs. És per això que demanen un equilibri entre les ajudes que es donen i la superfície que es dedique al cultiu amb pràctiques que intenten danyar el mínim el mediambient; comentava el president del Grup Arrosser Tanques de Pego Vicent Dominguis.

Representants de la Conselleria d’agricultura van celebrar el dilluns una reunió amb dirigents del sector i els van plantejar com a possible alternativa al problema mantenir el pressupost comunitari previst per a la mencionada finalitat durant el període 2007-2013, “però repartit per a la resta d’anys, de tal forma que la quantitat a cobrar pels arrossers es prorratege” durant les següents campanyes.

D’altra banda, des d’ahir està duent-se a terme la sembra de l’arròs ecològic a les parcel•les dedicades a aquest tipus de cultiu que no utilitza productes químics per a la seua producció.

563 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!