El IV Concurs de Música Festera busca una marxa mora

“33 D invit” i “Moros” són els lemes que es disputen el primer premi del IV Concurs de Música Festera Vila de Pego 2007. Enguany l’obra guanyadora rebrà el títol d’Al-Bagi, imà nascut a Pego al S. XI. El dissabte a les 10’30 de la nit al Teatre Municipal també tindrà lloc, a la segona part, el VII Concert de Música Festera en la que s’interpretaran obres dels membres del jurat dirigides per ells mateixos. Porta d’anunci de les festes de Moros i Cristians. Així es podria definir el VII Concert i el IV Concurs de Música Festera Vila de Pego que aquest dissabte a les 10’30 de la nit tindrà lloc al Teatre Municipal i organitza, com cada any, la Filà Feixucs. Enguany es triarà una marxa mora que ampliarà el repertori fester de l’Agrupació Musical de Pego i la resta del territori valencià. 5 obres optaven inicialment al premi d’aquesta IV edició. Finalment, tres van passar a la final amb els següents lemes: “Islam”, “33 D invit” i “Moros”, com explicava Llorenç Seguí, membre de la Filà Feixucs.

“Islam”, una de les obres seleccionades per a competir pel primer premi ha estat desqualificada pel jurat perquè ha incomplit les bases del Concurs de Música Festera Vila de Pego. Les bases deixen molt clar que les obres que es presenten no poden haver-se representat anteriorment. La setmana passada “Islam” va ser interpretada a Alacant sota un altre lema, però va ser reconeguda i és per això que se l’ha sancionada. Així només “33 D invit” i “Moros” competiran pel primer premi. L’obra guanyadora durà el títol d’Al-Bagi, un homenatge a l’influent imà nascut a Pego al S. XI

Els membres del jurat enguany són Dani Ferrero Silvaje, Rafel Mullor Grau i el pegolí Manolo Quinto Mengual. Entre les obres que s’interpretaran el dissabte dins el VII Concert de Música Festera es troben “Primer Tro”, una marxa mora composada per Rafel Mullor Grau i “Aragonesos 99”, una marxa cristiana de Daniel Ferrero Silvaje, dos dels membres del jurat que, com a novetat, seran ells els que agafen la batuta per a dirigir les seues composicions, interpretades per l’Agrupació Musical de Pego i La Clandestina.
424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!