Repàs pel primer cap de setmana festiu a Pego

El poble ha bollit d’activitats des de divendres a la vesprada fins la matinada de dilluns amb les Varietés. A tots els actes ha acudit una gran afluència de gent.
La crònica que ara us oferim podria ser molt extensa o molt curta. Les activitats que s’inclouen podrien, totes elles, tindre la seua pròpia notícia, però hui hem decidit juntar-les totes per tal de donar una visió més global del que ha estat l’inici de les Festes patronals de Pego 2012.

Fem la primera parada a la Casa de Cultura, on divendres es presentava el llibre ‘Històries d’un iaio pegolí’ escrit per Fernando Sanchis, més conegut com a ‘Carbonero’. Amb una sala d’actes plena de gom a gom Josep Orihuel i César Monzonís presentaven l’autor i el llibre. Destacaren, entre d’altres coses que el llibre ha tingut dos anys de treball i es dividix en cinc parts. Però, sobretot que “amb faena, amb esforç i amb il•lusió es podem fer tot el que vullguem”.

El llibre conté moltes històries del poble de Pego que, sobretot la gent més jove, de segur que no coneix i a més, arreplega “poemes de carrer” escrits pel propi autor que resumixen la seua vida, que ja compta amb 81 anys d’història.

També ressaltem les paraules de Josep Sendra sobre la importància dels “personatges” com Fernando, aquells que en segles anteriors, segle XIII i XIV, es denominaven trobadors, joglars o enversadors i que contaven en el llenguatge més planer les històries del poble.

D’esta presentació passem a l’estrena de l’última obra dels pegolins Tres i no res teatre, ‘Eixa dona és ton pare’. Tot i els múltiples sopars de fi de curs i altres esdeveniments semblats que hi havia a Pego i a la rodalia, el Teatre Municipal estava quasi fins a la bandera de ple per veure la nova aposta d’humor “rural” de Tres i no res. Els riures es van poder escoltar durant tota l’obra que enllaça tres monòlegs inspirats en les converses de bar i que empren el llenguatge de barra. Tres monòlegs d’obra col•lectiva protagonitzats per Carolina Ferrer, ‘El Gamba’ i ‘Blas’

Dissabte, el carrer Nou es va vestir de gala i quan diem de gala és textual, amb les plantes al carrer, els mantons de Manila als balcons, amb detalls com una mecedora menuda o cadires i tauletes de vímet en tamany reduït al carrer, tot això, per a rebre a les Dansaires d’Uxola i les seues i els seus convidats que van dur a terme la II ‘Dansà’ popular des del carrer Nou fins el Pla de la Font acompanyades per la música de La Clandestina i les seues postisses. –Us recomanen entrar al nostre perfil facebook per veure, en fotos alguns moments de la ‘dansà’ i la major part de les activitats que estem comentant.

En acabar la II ‘Dansà’ popular i continuant amb les jotes, els fandangos, els u o les seguidilles, al final del Passeig Cervantes va tenir lloc l’actuació del cantador xativí, Pep Gimeno ‘Botifarra’, una actuació seguida també per moltíssima gent que va poder veure algunes danses valencianes que van protagonitzar part de les Dansaires d’Uxola.

Per la nit, també tenia un nodrit públic l’actuació de l’Orfeó de Pego que feia 45 anys de vida, ja que va ser durant el transcurs de la Fira de 1987 quan realitzaren el seu primer concert. Ho celebrava l’Orfeó amb la visita i acompanyament de la Coral Teuladina, a qui li cedien el primer lloc en l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció.

Música molt diferent és la que es va poder escoltar, més d’un miler de persones, durant la matinada de diumenge al recinte Multiactivitats de La Trilladora on es va dur a terme el concert de Festes 2012 amb l’actuació de La Raíz, La Pegatina i Tashkenti.

Diumenge el poble de Pego es va despertar amb els claxons dels vehicles que van participar en els actes que l’Associació Sant Cristòfol va dedicar al patró dels conductors. Actes que van acabar amb un gran dinar de germanor.

Per la nit, l’espectacle es va traslladar al Poliesportiu ‘Cervantes’ on el públic assistent, al voltant d’un miler de persones, va poder gaudir de cobla, acudits, màgia i altres, dins l’espectacle de ‘Varietés’.

Això de moment, però queda molt més…
996 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!