Reobrin el canal del Racons perquè passe l’aigua i es buide la Marjal

Des de primera hora del matí operaris treballen amb maquinària pesada per tal d’obrir una via de desaigüe, connectant de nou el riu Racons (Molinell) amb la mar i així poder buidar la Marjal.


Ahir ho anunciàvem a través de les nostres xarxes socials… Les intenses pluges que ens ha deixat la borrasca Glòria havien fet que el nivell d’aigua de la Marjal pujara notablement. A primera hora de la vesprada d’ahir des de la Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal s’informava què l’aigua havia inundat alguns trams de la carretera del mar, la CV-678, dificultant el trànsit, per la qual cosa es recomanava circular-hi amb molta precaució.


El nivell de l’aigua estava per damunt de la carretera i es preveia que continuaria pujant perquè la mar estava també a un nivell molt alt i la desembocadura del riu Racons (Molinell) s’havia taponat amb tot el que hi havia arrossegat el riu durant la borrasca Glòria.


És per això que des de primera hora han estant treballant reconnectant el riu amb la mar i facilitant el desaigüe de la Marjal. La maquinària es troba dins del llit del riu, obrint un canal central que permet ja el pas natural de l’aigua.

1308 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!