Renoven la zona d’escalada del barranc de les Coves

Amb una subvenció de 3.000 € de les regidories d’Esports i Medi Ambient, el Centre Excursionista Pego està renovant 368 tensors i 30 reunions d’aquesta zona d’escalada.

Segons indica Pablo Tellez Bordes, responsable de la secció d’escalada del Centre Excursionista Pego, el barranc de les Coves té una zona dividida en dos sectors, el d’iniciació i el de la placa del sol. Les vies van ser equipades pel Club Alpí de Gandia en la dècada dels 90. I, a més del pas del temps, els punts d’ancoratge han estat afectats pel foc en els incendis forestals dels última anys. Es trobaven en tan mal estat que cap dels dos sectors del barranc de les Coves apareixia en cap ressenya oficial.

El Centre Excursionista Pego va traslladar a la Regidoria d’Esports la necessitat de reequipar la zona d’escalada de Pego i va arribar a un acord amb el regidor, Raúl Tamarit, pel qual l’Ajuntament de Pego es fa càrrec del cost del material, que està al voltant dels 3.100€, i el club posa la mà d’obra.

Així, l´encarregat de substituir els vells punts d’ancoratge és Txenxo Lli, escalador que ha equipat més de 1.000 vies d’escalada. La part logística d’aquesta intervenció la porta Pablo Tellez, qui està obrint una senda nova i condicionant-la. Segons ha indicat, en aquest moment només hi ha un dels sectors, el d’iniciació, obert i practicable. La previsió és que els treballs finalitzen prompte i en primavera es puga fer ús de tots dos sectors.

Pablo Tellez ha manifestat que la zona del barranc de les Coves té un gran potencial i podria atraure a Pego moltes persones que practiquen l’escalada si hi haguera una aposta ferma per part de les institucions per aquest esport minoritari. De fet, afirma que, amb l’escaient inversió econòmica, Pego “podria estar al nivell de les millors escoles d’escalada d’Europa”.
942 Visites
Hola!!