Recuperació de l’Ullal de les Aigües

Per part de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Els treballs es desenvouparan al llarg del 2013 i 2014 i consistiran en l’eliminació de la vegetació invasora, replantació amb espècies autòctones, neteja de residus, dragatge de la cubeta i adequació dels accessos. També es pretén que es puga fer servir com a exemple educatiu i didàctic de conservació, així com per a ampliar els hàbitats d’espècies autòctones que tan sols es troben en este tipus d’ecosistemes.
Ahir diumenge, el Gabinet de Comunicació de la Generalitat Valenciana publicava que “la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient recuperarà l’Ullal de les Aigües, en l’entorn del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, que constituïx el naixement del riu Bullent i se situa en el límit entre els municipis de Pego i Oliva”. Esta notícia contrasta amb el que coneixíem la setmana passada al voltant de l’estudi de la UV que ha detectat la presència de 15 fàrmacs a les aigües, sòl i sediments de la marjal. En positiu, la Conselleria impulsa la restauració del naixement del Bullent.
Este naixement presenta aigües lleugerament salines que s’aboquen, en un primer terme, a una cubeta des de la que es canalitzen i arrepleguen, en el seu trànsit, aigües d’altres xicotets naixements fins a creuar la carretera i conformar el llit del riu Bullent. En esta cubeta es podien trobar, a finals dels anys 90, espècies aquàtiques autòctones de flora i fauna, com el samaruc.
En l’actualitat, este ullal es troba quasi en la seua totalitat ocupat per vegetació al·lòctona i invasora, amb presència d’espècies de jardineria, esbarzers i canyes. Així mateix, la cubeta es troba colmatada pels arrossegaments de pluvials de la carretera -arenes, terra, abocaments- que es troben canalitzats i aboquen en l’ullal.
Per eixe motiu, la Conselleria d’Infraestructures i Medi Ambient durà a terme les actuacions necessàries per a la recuperació dels valors biològics i mediambientals d’este emblemàtic ullal, de manera que puga servir com a exemple educatiu i didàctic de conservació, així com per a ampliar els hàbitats d’espècies autòctones que tan sols es troben en este tipus d’ecosistemes.

Els treballs es desenvoluparan al llarg del 2013 i 2014, i consistiran en l’eliminació de la vegetació invasora, replantació amb espècies autòctones, neteja de residus, dragatge de la cubeta i adequació dels accessos.
878 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!