Raúl Tamarit defensa que durant els quatre anys al front de Festes estes han estat «més econòmiques i participatives»

Ho ha defensat després de repassar-se totes les factures dels quatre anys en que Festes va estar sota la responsabilitat d’Iniciativa Independent (II), Compromís, Ciutadans de Pego i el Partit Socialista. Assegura Tamarit que els socialistes s’han gastat 604.950€ menys que en l’època d’II i 540.540€ menys que amb Compromís al capdavant de la regidoria. L’oposició li ha recriminat a l’exregidor de l’àrea que el torn de precs i preguntes del ple no era el lloc per respondre a una qüestió de debat radiofònic.
En el torn de precs i preguntes, el socialista Raúl Tamarit agafava la paraula per a recriminar a l’oposició, sobretot al PP i a Compromís, que «pareix que ningú ha tingut responsabilitats de govern» i ho deia en relació amb Festes, la cartera que fins a fa no res tenia sota la seua batuta. La crítica partix d’una afirmació realitzada pel secretari local de Compromís, Víctor Climent, durant l’última ‘Vesprada Política’ emesa el 23 de desembre a Ràdio Pego. Segons va indicar en el ple ordinari Raúl Tamarit, Climent va criticar la promesa electoral socialista sobre Festes: «continuarem amb la mateixa política fent unes festes més participatives i més econòmiques». En este últim punt Tamarit ha defensat la seua gestió econòmica durant els anys que ha estat al capdavant de la regidoria de Festes comparant-la amb la dels quatre anys d’Iniciativa Independent (on va militar i ser regidora l’actual portaveu del PP) i de Compromís perquè «m’agrada que les coses queden clares i que no se’m tatxe de mentider».
Raúl Tamarit ha assegurat que «el Partit Socialista s’ha gastat 604.950,35€ menys en quatre anys que el PP o el que és el mateix, 151.000€ menys per any. I 540.000€ menys en quatre anys que Compromís, el que es traduïx en 135.000€ menys per any en Festes». Això per a Tamarit vol dir que «les Festes organitzades pels socialistes són més econòmiques, prou més econòmiques». També defensava que «són més participatives» perquè han s’han organitzat tenint «un compromís amb la gent del poble» el que vol dir que «tota la gent que ha tingut un grup ha tingut l’oportunitat d’actuar a este poble».
Des del Partit Popular, Simón Ortolà, qualificava de «ridícul que vingues a justificar-te» alhora que li demanava que «si t’has passat ho reconeixes i ja està». Al que Tamarit li contestava que «passar-te’n o no passar-te’n, cada any es feien modificacions de crèdit per pagar Festes». Així mateix, defensava que els socialistes «s’han gastat quasi la meitat menys que la resta» en eixe capítol.
També des del Partit Popular, Javier Gascó li preguntava sobre «els anys, l’època i si el temps era igual perquè segur que hi havia més Mercedes, Audis més treball i més diners». Tamarit s’agafava «als números» per a defensar-se i recordar que durant la seua gestió en Festes s’han unificat en una setmana, s’han realitzat activitats gratuïtes per a tots els públics i s’ha intentat contractar a empreses pegolines o amb treballadors de Pego.
Des de Compromís, Àngel Oltra recordava que la qüestió ja es va tractar en ple, com també que en aquell moment ja es va criticar que el Bloc s’havia gastat més diners en Festes que el PSOE. Una qüestió esta que, assegurava Oltra, ja va criticar aleshores. D’altra banda, el portaveu de Compromís li advertia «d’un defecte de forma […] perquè en el torn de precs i preguntes es fan precs i preguntes a la corporació». L’alcalde defensava al seu company de partit i afirmava que sí que «és pertinent el lloc on justificar la qüestió».
Irene Sendra, portaveu de Volem Pego coincidia a valorar que contestar una pregunta d’un programa de ràdio s’hauria de fer a la ràdio i no al ple. Sendra demanava que «pengeu tota la informació a la pàgina web de l’Ajuntament perquè la gent puga vore-ho». Laura Castellà informava que al BOP estan tots els pressupostos publicats, tot i que la representant de Volem posava l’accent en què la pàgina de referència de l’Ajuntament és www.pego.org i no la de la Diputació. L’alcalde Enrique Moll lamentava que no «els deixen contractar una empresa externa per a encarregar-se del contingut de la pàgina web de l’Ajuntament». Afegia la regidora de Noves Tecnologies, Rebeca Bañuls que «el portal de la transparència estarà activat prompte». Puntualitzava Laura Castellà que «quan la Generalitat el tinga clar».828 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!