Ràdio Pego aposta per la pluralitat política i la informació amb l’especial ‘Eleccions Generals 2011’

L’atur, el finançament, la duplicitat d’administracions o l’educació pública i bilingüe, van estar algunes de les qüestions que més es van tocar durant el programa especial ‘Eleccions Generals 2011’ de Ràdio Pego.
Ràdio Pego és una emissora local i, com a tal, el debat que es va oferir ahir va ser a iniciativa pròpia amb la finalitat de donar el major nombre d’eines possibles a la nostra audiència, ja que com a emissora municipal no ens pertoca tractar eleccions que siguen distintes a les municipals.

Quatre grans blocs van centrar el ‘debat’. Polítiques socials, ocupació, economia i educació. Quatre temes que afecten tot el món i que són els que en aquestos moments centren l’actualitat perquè són els eixos centrals de l’estat del benestar que s’està desmoronant a poc a poc.

Molt resumidament, fem un repàs de sobre a on apunta cada partit en algunes de les qüestions plantejades.

POLÍTIQUES SOCIALS:

Míriam Blasco, senadora i nº5 al Congrés per Alacant del PP, defensava que “la millor política social és crear ocupació”.

Eric Campos, diputat i nº4 al Congrés per Alacant del PSOE, declarava “les polítiques socials com a la senya d’identitat del partit socialista”.

Per al cap de llista al Senat per Alacant de la Coalició Compromís-Q, Ignasi Bellido, “parlar de polítiques socials, hui en dia, és parlar de crisi, de la gent que en estos moments no està arribant a final de mes”.

Des d’ERPV, el president d’Esquerra-Marina Alta, Saül Ortolà, assenyalava que s’oposen al “repagament i a la privatització dels serveis públics” apostant per “enfortir la qualitat de vida dels ciutadans enfortint el quart pilar del benestar”.

Com el tema de l’ocupació ja l’hem tractat, àmpliament, en una notícia específica, passarem directament a ECONOMIA.

El representant socialista, Eric Campos, era clar, “apostem per una economia sana i competitiva” i explica que es tracta “d’una economia que per si mateixa és suficient per a generar ingressos i al mateix temps, té unes despeses dirigides a generar ocupació, a generar innovació, però també a pagar la despesa de les polítiques socials”.

Des del PP, després de criticar les polítiques dutes a terme per l’actual govern socialista, s’apostava per “recolzar fiscalment als autònoms i a les pimes”. I apuntava Míriam Blasco que “si cada autònom contractara a un treballador, crearíem 3’5 milions més de llocs de treball”.

Ignasi Bellido, representant de Compromís-Q, va parlar “del finançament injust que patixen els valencians i les valencianes” i de la pèrdua de les caixes d’estalvis, definides com “els instruments de finançament pròxims a esta terra els hem perduts”. Des de Compromís-Q aposten per “caminar cap a un nou model productiu que no genera llocs de faena de hui per a demà, però que algun dia haurem de començar a treballar-lo”.

ERPV demana el concert econòmic per al País Valencià. Explicava el representat republicà, Saül Ortolà que “nosaltres paguem 7.000 milions d’euros en impostos a Madrid que mai tornen”. Diners que sumats als pressupostos i altres conceptes, indicava Ortolà, “podrien servir per a crear infinitat de llocs de treball”.


846 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!