Radars per a burlar la vigilància

La banda de narcotraficants desarticulada a Dénia introduïa grans partides d’haixix per la costa valenciana. Fins a 12 membres van ser detinguts i es van confiscar 4.200 quilos de haixix. La banda disposava d’una àmplia infrastructura: vehicles, vivendes de seguretat, vaixells i sistemes de comunicació avançats. Els 12 narcotraficants detinguts la setmana passada a Dénia després del registre d’una vivenda en el cinquè pis de la coneguda com la Finca Rosa pertanyien a un grup perfectament organitzat. La banda es dedicava a introduir haixix en la costa de Dénia per a després distribuir-lo per tota Espanya des d’una casa que tenia a Torrent.

Els agents de la Policia Nacional van confiscar més de quatre tones d’haixix en dos embarcacions que utilitzava la banda per a transportar la droga. Ambdós van ser detectades en la platja de l’Almadrava de Dénia.

La forma d’actuar d’este grup, els integrants de la qual romanen a la presó de Fontcalent des del dissabte, consistia a arreplegar la droga en un lloc pròxim al Marroc amb una embarcació en què carregaven les partides d’haixix a unes cinc milles de la platja. Des d’allí, la droga es traslladava a altres dos naus, situades a 10 milles de la costa, per a dipositar-les en la zona de l’Almadrava.

Per a dur a terme esta operació, els traficants utilitzaven fèrries mesures de seguretat. Així, empraven radars a fi de controlar la presència de la policia i evitar ser sorpresos mentres descarregaven l’haixix en la platja. A més, en terra, alguns dels detinguts s’encarregaven de la vigilància.

El dimecres, després de sis mesos d’investigació, un helicòpter de la policia va detectar el moment del desembarcament de la droga i va possibilitar l’èxit de l’operació Kika. L’helicòpter va observar el precís instant en què es carregava la droga en les dos embarcacions. Una d’elles va arribar fins a la platja amb 59 paquets a bord i quatre persones. L’altra llanxa, amb 81 paquets i el patró, es va avariar en el mar i va ser abordada per una patrullera de la policia. Just ahir, un pesquer de la confraria dianense va trobar un paquet d’haixix entre les seues xarxes, que podria haver sigut llançat al mar pels narcos al veure’s sorpresos.

L’operació Kika ha sigut un treball conjunt de distints departaments de la Policia Nacional. En un primer moment es va detenir cinc homes i posteriorment van realitzar registres en tres vivendes de Xàbia, Dénia i Torrent. Els agents van intervenir, entre altres efectes, un subfusell, munició, set vehicles de luxe, cinc embarcacions, nombrosos joies, rellotges de luxe, 45 telèfons mòbils i un satèl•lit, 1.100 euros en metàl•lic i 3 GPS.

El grup estava liderat per Luis Fernando M., àlies Lucas, i els altres 11 integrants, la majoria eren espanyols, a excepció d’un alemany, un marroquí i un polonès. Els detinguts tenien una important infrastructura en la costa valenciana, amb vehicles, vivendes de seguretat, vaixells, sistemes de comunicació i forts contactes amb importants proveïdors marroquins de droga.
826 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!