Protestes veïnals pel tancament d’urgències de quatre Centres de salut de la Marina Alta

Dilluns a la nit, unes 200 persones van acudir al centre de salut de Pedreguer, unes 150 al d’Ondara i aproximadament 70 persones al de Gata per a fer efectiu el seu dret a ser atés pel servei d’urgències.
Des què Marina Salut S.A va anunciar el tancament de les urgències dels centres de salut d’Ondara, El Verger, Pedreguer i Gata de Gorgos que afecta a la ciutadania de fins a 9 nuclis urbans, les manifestacions ciutadanes i polítiques no han deixat de succeir-se, amb una creixent resposta tant per part dels usuaris afectats com per part dels mitjans de comunicació.

Dilluns passat dia 23, primer dia en què la mesura es feia efectiva, unes 200 persones van acudir al centre de salut de Pedreguer, unes 150 al d’Ondara i aproximadament 70 persones al de Gata per a fer efectiu el seu dret a ser atés pel servei d’urgències.

Des de la Plataforma per la defensa de la sanitat pública a la Marina Alta expliquen que “en el centre de salut d’Ondara va haver-hi una certa tensió ja que el guàrdia de seguretat de Marina Salut no deixava passar la ciutadania”. Un problema que es va solucionar quan algú va telefonar a la policia local. Els agents van fer possible que la ciutadania present, al voltant de 150 persones, entraren en el centre de salut amb la seua targeta sanitària. Segons la Plataforma, el metge de guàrdia es va negar “de males maneres” a atendre’ls el que va provocar que 51 persones presentaren una carta de reclamació a l’empresa Marina Salut i a la Conselleria de Sanitat. L’argument d’eixes 51 persones, explica la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta es va basar en el fet que “negar-se a atendre un usuari sense saber si realment està malalt o no pot anar en contra del jurament hipocràtic”. Asseguren fonts de la Plataforma que la Conselleria de Sanitat haurà d’investigar dita actuació.

D’altra banda, dimarts dia 24 van tornar a produir-se concentracions espontànies en els centres de salut de Pedreguer i El Verger. En el centre de salut del Verger la ciutadania van exigir parlar amb algun directiu de Marina Salut per a expressar-li la seua indignació i el seu desacord en la mesura, però només va aparéixer la Coordinadora del Centre de Salut, qui no va saber donar resposta satisfactòria a la ciutadania ni traslladar la protesta al seu cap immediat, el Director d’Atenció Primària. Aleshores els concentrats van exigir parlar amb l’Alcalde (del PP), però el cap de la policia local es va negar contundentment a traslladar a esta petició.

Davant esta actitud de l’agent des de la Plataforma es declara que “És evident que les autoritats locals han de donar una resposta immediata a la frustració i crispació que estan creant entre la població, assumint un paper de lideratge en el seu dret a una sanitat digna”.

D’altra banda, la Plataforma denuncia que el més greu és que un directiu de Marina Salut es va referir a la ciutadania concentrada al Centre de Salut de Pedreguer, unes 200 persones, com a “uns descervellats”. En el cas de Pedreguer, a la concentració al centre de salut es trobava l’alcalde (del Bloc-Compromís).

La Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta, considera “totalment inadmissible este insult a la ciutadania i demostra el menyspreu que la direcció de Marina Salut demostra per aquelles persones a qui han de servir”.
849 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!