Primera parada agrària del sector

A Pego els i les treballadors de Coopego es concentraven de 9’30 a 10’30 del matí a les portes de la Cooperativa per a mostrar la seua preocupació per la situació que viu el camp i alhora per a sumar-se a la parada general convocada per COAG, ASAJA i UPA. Demà, un autobús organitzat per AVA i Coopego eixirà de Pego cap a Madrid per a participar en la manifestació prevista, sota el lema ‘El camp s’arruïna, mobilitza’t’.
Aquest matí, de 9’30 a 10’30 Coopego parava tota la seua activitat agrària per a sumar-se a la parada general agrària convocada per les organitzacions COAG, ASAJA i UPA. Els treballadors i les treballadores del sector agrari de la Cooperativa de Pego, durant eixa hora, es concentraven al pati de Coopego per a mostrar la seua preocupació per la situació del camp.

D’altra banda, demà dissabte, des de Pego eixirà un autobús organitzat per AVA i Coopego, amb llauradors que participaran a la manifestació convocada a Madrid sota el lema ‘El camp s’arruïna, mobilitza’t’.

Amb les parades i la manifestació agrària, COAG, ASAJA i UPA volen reivindicar:

1- Preu justos per a tots els productes agraris i una regulació dels mercats agraris.

2- Major transparència en els preus dels insums agraris, és a dir, adobs, electricitat, gas-oil, fitosanitaris, plàstics, pinsos… i la revisió del marc regulador de l’electricitat per a les explotacions agràries.

3- Una fiscalitat adequada per al sector agrari que contemple l’increment de l’IVA compensatori al sector ramader, aplique l’IVA reduït als insums agraris i pose en marxa el gas-oil professional.

4- Consideren que és necessari un Pla de Finançament i refinament del sector agrari.

5- L’establiment d’una PAC sòlida més enllà del 2013 amb un pressupost actualitzat.

6- Demanen un veritable Pla de Recolzament a les energies renovables que tinga una de les seues bases en el sector agrari.

7- Exigeixen un recolzament decidit al sector agrícola i ramader de cara a l’adaptació a les conseqüències del canvi climàtic.

8- I de demanen la posada en marxa d’un Pla de Concentració de l’Oferta i la Integració Cooperativa, que permeta evolucionar cap a un model de cooperativisme dimensionat i competitiu.


654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!