Preval el principi actiu i el preu en la dispensa de medicaments

Des del dimarts, 1 de novembre, el que prima per al Sistema Nacional de Salut és que es dispense sempre el medicament de menor preu, amb independència que siga o no genèric.
El passat 27 d’octubre Farmaindústria ja anunciava, en una nota de premsa als mitjans de comunicació, l’entrada en vigor el dimarts 1 de novembre, del Reial Decret Llei 9/2011 pel que “els medicaments originals de marca permetran aconseguir els màxims estalvis per al Sistema Nacional de Salut (SNS)”, explicaven des de Farmaindústria perquè aquest decret permet dispensar els medicaments pel principi actiu. Una circumstància aquesta que ha obligat a les farmacèutiques a “alinear-se amb el menor preu” per tal que “els medicaments de marca es convertisquen en un actiu igual que el genèric en favor de l’estalvi.”, segons Farmaindústria.

La nova norma ha configurat un mercat en què el que prima per al Sistema Nacional de Salut és que es dispense sempre el medicament de menor preu, amb independència que siga o no genèric, per la qual cosa no pot interpretar-se la prescripció per principi actiu (PPA) com una obligació, ni tampoc identificar-se la Prescripció per Principi Actiu amb la prescripció de genèrics.

Tot açò implica en la pràctica que, a partir del dia 1 de novembre, les marques farmacèutiques originals hauran d’estar alineades amb el menor preu per a continuar sent dispensades en l’àmbit del SNS.

Segons Farmaindústria, l’aplicació d’aquest Decret significarà “per als pacients, la possibilitat de seguir el seu tractament amb els seus medicaments de marca habituals permetrà evitar confusions derivades dels inevitables canvis d’envasos, formes i colors que suposa la prescripció per principi actiu, assegurar una major adherència i millor compliment terapèutic i, en definitiva, millorar la qualitat de l’assistència sanitària”.

Pel que respecta als metges, per a Farmaindústria, aquest Decret els permetrà “la possibilitat de continuar prescrivint medicaments de marca aconseguint idèntics estalvis per al sistema que amb els productes genèrics.” Així mateix els permetrà, segons Farmaindústria, “prendre les decisions més adequades per al bon control dels seus pacients”. També apunta l’associació de les farmacèutiques que “la prescripció per marca obliga els farmacèutics a dispensar precisament tal medicament, només podent substituir-lo de forma excepcional a causa de desabastiment o necessitat urgent”.
632 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!