Dijous assemblea informativa sobre la situació de la sanitat comarcal

Sota el lema ‘acudix, la teua salut està en joc’, el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Dénia i la Junta de Personal del departament sanitari nº13 han convocat una assemblea informativa per a aquest dijous, 3 de novembre, a les 19h., a la Casa de Cultura de Dénia amb la finalitat d’explicar els problemes que s’estan produint en l’atenció sanitària de la Marina Alta degut als retalls econòmics que està aplicant Marina Salut.
Si no han canviat d’opinió, el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Dénia i la Junta de Personal del departament sanitari nº13, el corresponent a la comarca de la Marina Alta, demà dijous 3 de novembre, a les 19h., celebraran una assemblea informativa a la Casa de Cultura de Dénia sota el lema ‘acudix, la teua salut està en joc’. La finalitat és explicar els problemes que s’estan produint en l’atenció sanitària de la Marina Alta degut als retalls econòmics que està aplicant Marina Salut.

Marina Salud és descrita per ella mateixa com “l’organització sanitària integral que gestiona els recursos assistencials públics de la Marina Alta, en la Comunitat Valenciana, en virtut d’una concessió administrativa per 15 anys”.

Des d’aqueixa concessió a la que s’ha fet referència la Junta de Personals ha estat lluitant pels seus drets com a representant dels treballadors i de les treballadores del departament sanitari de la Marina Alta. Amb l’organització d’aquesta assemblea informativa, donen un pas més per tal de fer pública la seua visió de la situació sanitària a la comarca. Segons avançaven en la nota de premsa remesa el passat dilluns 24 d’octubre, els problemes que està vivint la sanitat comarcal són els següents:

“- En les últimes setmanes s’han tancat 36 llits d’hospitalització (18% del total) a l’Hospital de Dénia. Només en el servei de Cirurgia han tancat 21 llits.

– Reducció de la plantilla assistencial a la Unitat d’Urgències, en el torn de nit.

– S’han produït en els últims 15 dies, 6 acomiadaments de personal administratiu i sanitari, creant un ambient de total incertesa per a la resta del personal.

– Els especialistes de Pneumologia, Neurologia, Patologia Digestiva, Cardiologia, etc, han estat obligats per l’empresa Marina Salut a deixar de fer guàrdies, augmentant el descontent laboral, i per tant, facilitant la fuga d’especialistes amb experiència a altres departaments sanitaris, amb la minva que això suposa per a la salut de la població.

– L’empresa Marina Salut està negociant l’externalització del laboratori, prioritzant baixar despeses a costa de la qualitat assistencial, que de segur, es ressentirà.

– Mentre els treballadors de base van disminuint, el nombre de directius està augmentant. El Comitè d’Empresa ha sol•licitat reiteradament les dades laborals (retribucions i funcions) de càrrecs directius i no se’ls facilita.

– S’estan limitant els trasllats de pacients que ho necessiten, a altres centres de referència (Hospital Clínic, Hospital General, H. La Fe, etc).

– També s’han anul•lat els trasllats de pacients crònics a l’Hospital La Pedrera, derivant- los a centres no qualificats, o al seu domicili directament.

– Reducció de l’estoc de medicaments i material de cures, obligant als metges a emetre receptes perquè els pacients puguin rebre el tractament mèdic.

– La població està patint molta demora per rebre atenció mèdica.

En conclusió, tots aquests aspectes influeixen directament sobre la salut de tots els usuaris, produint-se un empitjorament de la qualitat assistencial en aquest departament. Estem en inferioritat de condicions respecte a altres departaments per motius purament econòmics.

Per tot això, CONVOQUEM a tota la població, i en especial, a totes aquelles persones que puguin aportar experiències en el tema”. Fins ací la informació que aporta aquesta nota de premsa. La convocatòria està fixada per al proper dijous, 3 de novembre, a les 19h. a la Casa de Cultura de Dénia sota el lema ‘acudix, la teua salut està en joc’.
634 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!