Pressupostos de 2021 aprovats

Amb els vots a favor del Pspv-Psoe, Ciutadans de Pego Independents i Compromís, l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra de Populars Pego, ahir es va aprovar el pressupost municipal de l’Ajuntament de Pego per al 2021.

Els comptes per a l’actual exercici ascendeixen a un l’interventor Carlos Soro, en el ple ordinari del mes de febrer celebrat ahir.

El regidor d’Hisenda, Juan José Arbona, va ser l’encarregat de defensar aquestos números elaborats pel seu departament els quals va qualificar com a reals. Puntualitzà abans que, des del seu partit i des de l’equip de govern, s’havia intentat consensuar-los amb la resta de grups de la corporació, però només amb èxit en el cas de la negociació amb Compromís.

Arbona assenyalà que el capítol d’ingressos ha estat elaborat seguint les dades de l’exercici 2020, ingressos que serviran per a desenvolupar els projectes de l’equip de govern per a enguany.

Segons el regidor, tots aquestos números i projectes venen marcats pels objectius estratègics dels socialistes i Ciutadans de Pego Independents.

Per part de Ciudadanos, el regidor Simón Ortolà va qüestionar els comptes argumentant que qui els havia fet desconeixia la realitat del poble de Pego.

D’altra banda, Ortolà també va criticar l’acord entre el Pspv-Psoe i Compromís, preguntant-se si es tractarà d’un pacte de govern.

Alicia Siscar, regidora de Ciutadans de Pego i membre de l’equip de govern, apuntà la possibilitat de poder augmentar les partides destinades a pal·liar els efectes de la crisi econòmica i sanitària a Pego.

Des de Populars Pego, el portaveu, Ferran Gonzàlez, criticà tant l’acord signat amb Compromís com les línies de treballa marcades pel pressupost.

Gonzàlez també va parlar d’un pacte de govern encobert entre els socialistes i els nacionalistes.

En el seu torn, Compromís va manifestar la seua satisfacció per arribar a un acord en els pressupostos en un moment con l’actual. La seua portaveu, Anna Sastre, remarcà que es tracta d’un acord puntual, no un pacte de govern.

Sastre manifestà que els comptes de l’equip de govern denotaven un esforç en pro de la recuperació econòmica i Compromís havia millorat la proposta amb els tres projectes que s’ha inclós via romanent de tresoreria. I recordà que l’acord signat ahir amb els socialistes inclou la creació d’una comissió de seguiment amb l’objectiu de vigilar l’acompliment.

Per part dels socialistes, el portaveu Raül Tamarit posà l’accent en què els comptes són més socials i amb més inversions destinades a reactivar l’economia local.

Al portaveu dels populars, Ferran Gonzàlez, aquestes afirmacions li semblen una burla.

L’alcalde, Enrique Moll, intervingué també en el debat, amb la intenció de deixar clar que l’acord amb Compromís és puntual i que la porta a negociar els pressupostos amb altres partits de l’oposició continua oberta.

El debat sobre els pressupostos de 2021 va tindre lloc en el marc del ple ordinari del mes de febrer, el qual contemplà altres dos punts, com són una modificació de crèdits per a pagar factures d’anys anteriors i el tancament de l’expedient de liquidacions del PAI Verdales. Tots tres assumptes van ser aprovats després de tres hores de debat destinades, principalment a valorar les diferents esmenes presentades als pressupostos. 6 esmenes i 5 propostes de Populars Pego, 2 esmenes de Ciudadanos i una altra del mateix partit Socialista.

De totes aquestes esmenes parlarem en el pròxim Informatiu Ràdio Pego de dilluns, però, avancem que només van ser aprovades la realitzada pels socialistes, per a fer un conveni amb l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, dotat amb 10.000€ i una altra esmena de Populars Pego per a augmentar a 1.000 la subvenció que l’Ajuntament dóna a Mans Unides.
939 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!