Premi cooperativa Coopego

I amb motiu del dia internacional del cooperativisme la confederació de cooperatives de la comunitat valenciana ha organitzat per tercer any consecutiu una jornada conmemorativa que enguany tindrà lloc a Alacant. I amb motiu del dia internacional del cooperativisme la confederació de cooperatives de la comunitat valenciana ha organitzat per tercer any consecutiu una jornada conmemorativa que enguany tindrà lloc a Alacant.

El castell de santa barbara ha estat l’escenari escollit per celebrar esta jornada en la que confederació premiarà dues cooperatives per la seva història trajectòria. Una d’elles serà la coperativa agrícola de Pego, coopego.

Fundada al 1945, la cooperativa conta ja amb 2000 socis i explotacions agrícoles en 40 temres municipals, no sols a la marina alta. Mitjançant tres seccions: crèdit, serveis i suministrament i hortofuticola, coopego ofereix als seus socis una àmpli ventall de serveis financers i agrícoles així com de comercialització de productes agrícoles, especialment cítrics.

Amb exportacions a més de 15 paísos d’arreu del món, en els últims 10 anys coopego ha multiplicat per 3 el seu volum de negoci. Així si al 1992 el volum no arribava als 4 milions d’euros, per al 2002 gairebé s’aconseguiren els 12 milions. Per tot això, per la seva funció social però sobretot per la seva tasca en la búsqueda d’una major rendabilitat per als seus socis, coopego rebrà esta nit un homenatge de part de totes les cooperatives valencianes.
Amb actes com el del dia de hui la confederació pretèn analitzar la contribució de les cooperatives en el desenvolupament de les comunitats mitjançant les mircofinances i tractant de forma específica el paper de la dona el desenvolupament de nous projectes.

Està previst que el lliurament del permi vaja a càrrec del popular Gerardo Camps, conseller d’economia, hisenda i treball de la generalitat valenciana.
399 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!